Dárdai, Lőw, Bene, avagy ki lehet az Újpest új edzője, ha Mészöly Géza távozik?

Mészöly Géza teljesítette a legfontosabb feladatát az Újpest labdarúgó-csapatának vezetőedzőjeként: benntartotta az együttest az NB I-ben. Lapunk információja szerint ugyanakkor a csapat legutóbbi, péntek esti bajnokijáig nem történt egyeztetés Mészöly maradásáról a következő idényre az edző és a tulajdonosváltáson átesett klub között. Az Origó most sorra vette azokat a szakembereket, akik eddig szóba jöttek vagy még szóba jöhetnek utódjelöltként.

2024. 05. 12. 11:43
MÉSZÖLY Géza
Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Újpest FC mérkőzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februárban, mindössze napokkal azután lett újra az Újpest vezetőedzője Mészöly Géza, hogy bejelentették, a belga Roderick Duchatelet eladta a patinás futballklubot, amely a Mol-csoport többségi tulajdonába került. Akkor az 1912 óta folyamatosan az élvonalban szereplő klub a tizedik helyen állt, és komolyan megcsapta a kiesés szele. Az volt a feladat, hogy az Újpest ne essen ki, ezt Mészöly a múlt héten a DVTK 7-0-s kiütésével biztosította be.

20240308_1036_at
Mészöly Géza jövője bizonytalan az Újpest élén (Fotó: Török Attila)

Ugyanakkor mégsem volt egyértelmű sikersztori az edző ténykedése, áprilisban például pontot sem szerzett a csapat, és pénteken a Kecskemét is győzött Újpesten 3-0-ra. Információink szerint addig a meccsig nem történt tárgyalás Mészöly szerződésének a meghosszabbításáról, sajtóhírek szerint ugyanis a megállapodása csak az idény végéig szól. Úgy tudjuk, hogy a most következő időszakban indulhatnak meg a tárgyalások, ha a klub Mészöllyel szeretné folytatni.

A közös út azonban az Origó szerint korántsem biztos, hogy folytatódik a következő idényben is. A lap sorra vette azokat az edzőket, akik felvetődtek, mint Mészöly utódai az Újpest kispadján.

Ifj. Bene Ferenc

A Kecskemét ellen 0-3-ra végződött bajnokin Kovács Zoltán újpesti főtanácsadó mellett ifj. Bene Ferenc ült a lelátón. Mivel a csapat új sportigazgatójának neve sem ismert még, azt sem lehet tudni, hogy az egykori olimpiai bajnok és legenda, Bene Ferenc fia milyen minőségben dolgozhatna a klubnál.

Ifj. Bene Ferenc áprilisban adott interjút lapunknak, amiben így fogalmazott: – Érzelmileg természetesen Újpesthez kötődöm, ezt mindenki tudja rólam. Hat évet dolgoztam ott összesen az utánpótlásban és az NB I-es csapatnál. Amikor hívtak a lila-fehérek, akkor az első szóra mentem, az érzelmek továbbra is ezer szállal kötnek Újpesthez.

Dárdai Pál

A hét végén dőlt el, hogy Dárdai Pál nem folytathatja edzőként a Hertha BSC csapatánál, azaz szabadon igazolható edző lett belőle. Az ő neve már többször felvetődött Újpesten. Nem tudni, hogy Dárdait mennyire motiválná az a feladat, hogy ismét nagy csapatot építsen a lila-fehérekből.

Dárdai elviekben jó kapcsolatot ápol az Újpestet átvevő Mol-csoporttal, többször feltűnt a Fehérvár meccsein, amikor még ott volt érdekelt a vállalat, igaz, akkoriban a legidősebb fia, Palkó is ott futballozott.

Lőw Zsolt

Április közepén röppent fel a hír, hogy az Újpest a Bayern Münchennél másodedzőként dolgozó Lőw Zsolttal is egyeztet, aki ezer szállal kötődik a klubhoz még játékoskorából.

– Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem. Beszélgettünk sok mindenről, s abban egyeztünk meg, hogy kapcsolatban maradunk – árulta el Lőw, aki abszolút nem zárkózott el attól, hogy segítsen volt csapatának, ám jelezte, hogy ezt csak a fő munkája mellett, a szabadidején tudja megtenni. – Azt gondolom, nem most van itt az ideje, hogy én az Újpest edzője legyek. Nem tudom, lehet, egyszer így lesz, de nyilván azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyek.

Jelen állás szerint egyébként Lőwnek is sok szabadideje lesz a nyártól, ugyanis Thomas Tuchel távozásával együtt ő is feláll a Bayern kispadjáról. Új állomáshelyük egyelőre nincs, bár a hírek szerint a Manchester United már csábítja Tuchel edzői csapatát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.