Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Egy fitneszmodell megmutatta, hogy a vívásban is megállja a helyét

Péntektől vasárnapig rendezik meg a vívók országos bajnokságát, ami egyben a válogatók lezárást is jelenti, de a fővárosi Ludovika Arénában már csütörtökön is csattogtak a pengék. És ezek különleges pengeváltások voltak párbajtőrrel, a Magyar Vívószövetség a Mediaworks kiadócsoporttal közösen hozta össze a „Vívás mindenkié – Sztárok a páston!” elnevezésű rendezvényt, ezzel is népszerűsítve a vívást.

2024. 05. 23. 20:13
A„Vívás mindenkié – Sztárok a páston!” gála versenyzői és mentorai Fotó: Sulyok László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc, a médiából is ismert sztár, neves művész vállalta el, hogy felkészül a megméretésre: Barabás Botond, Ember Márk és Dánielfy Gergő színészek, valamint Danny Blue illuzionista alkotta a férfitorna mezőnyét, a nőkét pedig Gubik Petra és Kovács Patrícia színésznők, Kocsis Alexandra fitnesz modell és Kocsis Lilkó showtánc világbajnok, akik hónapokon keresztül készültek erre a gálára. A mentoraik pedig nem akárkik voltak: a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea, az olimpiai bajnok Szász Emese, az olimpiai ezüstérmes Imre Géza és az olimpiai bronzérmes Somfai Péter. De a rendezvény moderátorai sem jöttek volna zavarba, ha hirtelen párbajőrt kell ragadniuk: Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok, Mészáros Nóra, a Hír TV műsorvezetője pedig korosztályos válogatottságig jutott.

A Ludovika Aréna emelt pástján a „történelmi” első tust Ember Márk vitte be Barabás Botond ellen, majd 5-1-re is elhúzott, de Barabás 9-6-ra fordított, és 10-8-ra nyert. Gubik Petra kapott egy biztató ölelést Szász Emesétől, az asszója végén pedig egy vigasztalót, mert 10-6-ra kikapott Kocsis Lilkótól. S ez egy kimondottan színvonalas asszó volt, sok védést is láthatunk, nem arról volt szó, hogy egymásra rontottak a felek. Kocsis Alexandra 10-3-ra lelépte Kovács Patríciát, ezzel eldőlt, hogy a döntő Kocsis–Kocsis asszó lesz. Barabás Botond pedig Dánielfy Gergő ellen készülhetett, aki 10-8-ra győzött Danny Blue ellen, itt nem segített a mágia.

Az első helyért már tizenöt tusig vívtak a felek, a férfiaknál Dánielfy Gergő fejére került a korona, miután 15-11-re verte Barabás Botondot, míg a nőknél Kocsis Alexandra 15-13-ra nyert Kocsis Lilkó ellen.

Fotó: Sulyok László

– Köszönöm, hogy itt lehettem, a vívás fantasztikus sportág, és köszönöm Imre Gézának, hogy felkészített – mondta a fitnesz modell Kocsis Alexandra, a mentora pedig dicsérte tanítványát. De a vesztes oldalról Nagy Tímea is a magáét, mint félig tréfásan megjegyezte, Kocsis Lilkót javasolná benevezni az országos bajnokságra is. 

– Azt kell nézni, hogy akik most itt vívtak, honnan jutottak hová, és mindenkinek jár a dicséret, hihetetlenül lelkesek voltak a fiúk és a lányok is a felkészülés során. Aki itt élvezte a vívást, az nyert is, és szerintem nem kérdés, hogy mindenki élvezte. S ez egy nagyon jó kezdeményezés lett arra, hogy népszerűsítse a vívást – mondta érdeklődésünkre Nagy Tímea, és ez végszónak is tökéletes.

A női dobogó, előtte pedig az olimpiai bajnok Sákovicsné Dömölky Lídia és két világbajnokunk, Szatmári András és Koch Máté:

Fotó: Sulyok László

  

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.