Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kozák Danuta kifakadt, Csipes Ferenc súlyos vádakat kapott

Eddig csak a számok mutatták, hogy valami nincs rendben: női kajakban az elérhető hat olimpiai kvótából csak négyet szerzett meg Magyarország. Csütörtök délelőtt azonban a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta Facebook-bejegyzésében a problémák hátteréről írt a saját nézőpontjából. Kozák Danuta kifakadásának fő célpontja Csipes Ferenc.

2024. 05. 23. 10:25
Kozák Danuta Csipes Tamara Csipes Ferenc kajak-kenu
Kozák Danuta kifakadt a közösségi médiában Fotó: Facebook/Kozák Danuta/Szalmás Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

hat olimpiai bajnoki címmel a háta mögött, két év szülési szabadság után is visszatért, hogy Párizsban tovább bővítse éremgyűjteményét. Az elmúlt évtizedekben fő sikerszakágnak számító női kajakban azonban nincs minden rendben. Sőt, ha Kozák Danuta csütörtöki Facebook-bejegyzéséből indulunk ki, akkor ennél erősebb megfogalmazás is felvetődhet.

Kozák Danuta bejegyzése nem arról a harmóniáról árulkodik, mint a hozzátett fotó
Fotó: Facebook/Kozák Danuta

A bejegyzésben Kozák Danuta arra hívja fel a figyelmet, hogy „Csipes Ferenc kb 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is”. A kifakadás azzal kezdődik, ahogy a sportoló leírja, hogyan sértegette őt „erősen befolyásolt állapotban” az edző.

Az, hogy Kozák Danuta és Csipes Ferenc között nem éppen harmonikus a viszony, nem új keletű, az viszont különös, hogy a kajakos most állt elő a vádakkal.

Kozák Danuta a hazai válogatón éppen a kritizált szakember lányával, Csipes Tamarával indult párosban, a szegedi olimpiai pótkvalifikációs versenyen viszont nem állt rajthoz. Magyarország az elérhető hat női kajakos kvótából csak négyet szerzett meg a párizsi olimpiára.

Kozák – akinek személyes edzője a férje, Somogyi Béla – hangsúlyozta a bejegyzésben, hogy a hazai olimpiai válogatón egyesben, párosban és négyesben is hajóba ül, és szerinte még mindig ő a legjobb hazai vezérevezős.

Kozák Danuta posztja nem marad válasz nélkül

Információnk szerint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság hamarosan közleményben reagál Kozák Danuta bejegyzésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.