Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Itt a kilencnyilas, Littler újoncként visszavágott a vb-ért, és megnyerte a Premier League-et

Luke Littler újoncként megnyerte a darts Premier League-et. A csütörtöki döntőben ugyanúgy Luke Humphries volt az ellenfele, mint az idei világbajnoki fináléban. Az akkori vereségért Littler alaposan visszavágott, 11-7-re legyőzte a regnáló világbajnokot, úgy, hogy a meccs közben dobott egy kilencnyilast.

2024. 05. 23. 23:10
Luke Littler, Premier League, darts,
Luke Littler a döntőben dobott kilenc nyilast Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy világbajnok jutott be az idei darts Premier League négyes döntőjébe, amelyet a londoni O2 Arénában rendeztek: Michael Smith, és a csupán 17 éves Az elődöntőben mindkét ágon sima győzelem született, Littler Smith-t, Humphries pedig Van Gerwent verte egyaránt 10-5-re.

A döntőben Littler és Humphries 5-5-ig fej fej mellett haladt. Ott aztán a világ leghíresebb elhízott tinije – aki, ha kell, a konfliktust is vállalja – megtörte az ellenfelét. Nem is akárhogy: kilencnyilassal vette át a vezetést. Íme:

Innen nem volt visszaút. Littler elhúzott 8-5-re, végül 11-7-re, magabiztos játékkal nyerte meg a finálét. Azaz rögtön az első idényében, újoncként megnyerte a Premier League-et és vele a 250 ezer fontos fődíjat.

Emlékezhetünk, az év elején a világbajnokság döntőjében is e két játékos találkozott, akkor Humphries nyert 7-4-re úgy, hogy Littler vezetett 4-2-re. Littler tehát visszavágott, s a következő vb-nek már ő lesz a fő esélyese.

– Littler fantasztikusan játszott, megérdemelten győzött. Nagyon nehéz ellene játszani, mégis szeretem, amikor ő az ellenfél – méltatta a győztest sportszerűen Humphries, hozzátéve, most ők ketten a világ legjobb játékosai. Így bizony, MVG nagy bánatára.

– Hatalmas boldogság, hogy a szüleim és a barátnőm előtt nyerhettem – Littler nem bonyolította a nyilatkozatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.