Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nem volt kérdés, ott lesz a világbajnokságon a magyar férfi-kézilabdaválogatott!

A magyar férfi-kézilabdaválogatott vasárnap a párharc veszprémi visszavágóján 36-23-ra legyőzte Litvániát, így az idegenben elért 33-26-os sikerrel együtt kettős győzelemmel jutott ki a 2025-ös világbajnokságra. A Horvátországban, Dániában és Norvégiában január 14. és február 2. között sorra kerülő vb a 29. lesz, a 23. olyan, amelyen a tavalyi világbajnokságot nyolcaddikként záró Magyarország is részt vesz.

2024. 05. 12. 18:48
PALASICS Kristóf
Palasics Kristóf és csapattársai kettős győzelemmel jutottak túl Litvánián. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön Magyarország hétgólos különbséggel nyert Litvániában, a vb-selejtezős párharc első meccsén, ezzel lényegében formalitássá silányította a visszavágót. Veszprémben is érvényesült a papírforma, Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese 36-23-ra nyert, így kvalifikálta magát a vb-re.

LÉKAI Máté
küzdelme a litvánok ellen. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Rosta hatszor, Imre ötször talált be

A vendéglátó már a szünetben 17-10-re vezetve egyértelműsítette, hogy nem várható meglepetés. A magyar mezőnyjátékosok közül a Veszprém Arénában egyedüliként pont a Telekom Veszprém kézilabdázója, Ligetvári Patrik nem szerzett gólt, Rosta Miklós hatszor, Imre Bence pedig ötször talált be. A nemzeti csapat kapusa, Palasics Kristóf 44 lövésből 22-t hárított.

– Örülök, hogy 60 percen keresztül jól dolgozunk, ezzel elértük a kijutást. Nem egyszerű a szezon ezen részében selejtezőt játszani, de a lényeg, hogy ott vagyunk a világbajnokságon. Jó teljesítményt nyújtottak a srácok, elégedett és nagyon boldog vagyok. Most egy picit azért ünnepelünk, de a játékosok fáradtak, ne feledjük, a következő hetekben fontos bajnoki- és kupameccsek várnak rájuk. Utána majd jöhet egy kis pihenés is az olimpiát megelőzően – értékelt Chema Rodríguez az M4 Sport kamerája előtt.

A január 14. és február 2. között sorra kerülő horvát, dán, norvég közös rendezésű világbajnokság csoportkörének sorsolására május 29-én kerül sor. Ez lesz a 29. férfi világbajnokság, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.