Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Michael Jordan örökös társa volt a meglepetésvendég a Német Kupa-döntőn

A Leverkusen nyerte el a Német Kupát, miután a szombat esti döntőben 1-0-ra legyőzte a Kaiserslauternt. Xabi Alonso csapata ezzel duplázott, a bajnokság után a kupát is megnyerte. A szokás szerint a berlini Olimpiai stadionban rendezett finálén megjelent egy váratlan vendég, a Chicago Bullsszal hatszoros NBA-győztes Scottie Pippen is.

2024. 05. 26. 8:47
Xabi Alonso, Leverkusen, Német Kupa
Xabi Alonso, a Leverkusen edzője a Német Kupával Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A triplázás lehetősége szerdán elúszott, hiszen a Leverkusen 3-0-ra kikapott az Atalantától az Európa-liga döntőjében. Xabi Alonso csapata nem tehette meg, hogy ettől összeomlik, hiszen szombaton újabb finálé várt rá, ezúttal a Német Kupában.

A Leverkusen a vártnál nehezebben érvényesítette a papírformát az idén elhunyt korábbi legendát, Andreas Brehmét gyászoló, másodosztályú Kaiserslautern ellen. A találkozót Granit Xhaka a 16. percben szereztt bombagólja döntötte el.

A hajrában meleg pillanatokat élt át a Leverkusen, miután második sárga lappal kiállították az elefántcsontparti Odilon Kossounou-t és így emberhátrányba került. A Kaiserslautern nem tudott élni a lehetőséggel, így maradt 1-0 a végeredmény.

Érdekesség, hogy a találkozót a helyszínen tekintette meg Scottie Pippen. Hogy mit keres Berlinben a Chicago Bullsszal Michael Jordan örökös társaként hatszoros NBA-győztes egykori kosársztár?

Scotti Pippen, Német Kupa, döntő, Berlin, Olimpiai stadion, Leverkusen
Scottie Pippen a berlini Olimpiai stadionban a Leverkusen-Kaiserslautern Német Kupa-döntőn (Fotó: Sport Bild)

Nos, Berlinben rendezik a kosárlabda Euroliga négyes döntőjét, amelyre eljött Pippen is. Miként korábban bevallotta, még azt sem tudja, melyik négy csapat jutott be a legjobb négy közé, de jó mókának ígérkezett az esemény. Pláne, a futball Német Kupa döntőjével megspékelve…

Ezt a győzelmi táncot talán Pippen is el tudta volna lejteni a Leverkusen játékosaival az öltözőben…

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.