Szita Zoltán oda megy, ahol megbecsülik, Ligetvári Patrik az internet sötét oldaláról beszélt

A Telekom Veszprém idén hétből hétszer nyert az OTP Bank-Pick Szeged ellen, hazai porondon veretlen maradt, szerdán a Magyar Kupa mellé megszerezte a bajnoki aranyérmet is. A veszprémi Ligetvári Patrik az NB I döntőjének két meccse között online zaklatás áldozata lett Dean Bombac sérülése miatt. Szita Zoltán távozik Szegedről, visszatér a lengyel Plockhoz.

2024. 05. 30. 9:44
Szeged, 2024. május 29.
Szita Zoltán (k), a Szeged  játékosa a kézilabda NB I döntõjének második OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkõzésén a szegedi Pick Arénában 2024. május 29-én. Ligetvári Patrik Elderaa
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt kétség. A Telekom Veszprém a két NB I-es alapszakaszmeccs, a két Bajnokok Ligája-találkozó és a Magyar Kupa-döntő után a bajnoki fináléban sem kapott ki az OTP Bank-Pick Szeged ellen, a második meccsen, a rivális otthonában lezárta a párharcot. A Veszprém hazai porondon minden mérkőzését megnyerte, a Bajnokok Ligája miatt mégsem teljes az elégedettség Ligetvári Patrik csapatának háza táján. Az nem kérdés, hogy a Szeged elégedetlen lehet az idénnyel, bár a távozó Szita Zoltán vélhetően nem csak az eredmények miatt tett keserű nyilatkozatot.

Szeged, 2024. május 29.
A Telekom Veszprém játékosai örülnek, miután  34:30-ra legyõzték a kézilabda NB I döntõjének második mérkõzésén az OTP Bank-Pick Szeged csapatát a szegedi Pick Arénában 2024. május 29-én. A finálé elsõ meccsét házigazdaként 35-28-ra nyerték a bakonyiak, akik 28. alkalommal végeztek az élen a bajnokságban.
Ligetvári Patrik Szita Zoltán
A Veszprém játékosai az újabb bajnoki aranyat ünneplik (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Megpróbálom visszanyerni a régi formámat. Olyan helyre megyek, ahol megbecsülnek, igyekszem ezt kihasználni

mondta Szita Zoltán, aki két szegedi idény után visszatér a lengyel Wisla Plock csapatához. Az elmúlt két évről diplomatikusan csak annyit mondott, hogy sokat tanult a szegedi időszak során.

Miért nincs több magyar Veszprém és a Szeged keretében?

Szita érezhetően keserű szavai után újra felvetődik a régi kérdés: miközben Magyarországnak két, nemzetközi szinten is magasan jegyzett, rendre a Bajnokok Ligája kieséses fázisába jutó csapata van, a magyar válogatott nem tud a Veszprémre és a Szegedre épülni, mert nincs annyi hazai játékos a két csapatban.

A Veszprém keretében egyedül Ligetvári Patrik hazai játékos, Szegeden valamivel jobb a helyzet, Szita mellett Bánhidi Bence, Mikler Roland és Bodó Richárd is tagja volt a magyar válogatottnak, amely márciusban kijutott a párizsi olimpiára. Szita korábban Veszprémben sem tudott gyökeret ereszteni, s most Szegedről újra külföldre távozik.

Ligetvári online kapott támadásokat Bombac sérülése miatt

Ligetvári Patrikot éles füttykoncerttel fogadták a szegedi szurkolók, miután a finálé első meccsén vele ütközött Dean Bombac, az esetnél a szlovén játékos megsérült, és nem is játszhatott a második összecsapáson.

– A mérkőzés után találkoztam Bombaccal, elmondtam neki, hogy sajnálom, hogy ilyen szituáció volt. Ma is volt egy hasonló eset Garciandiával, csak kisebb volt a lendület, ez benne van sportban. Azt vártam, hogy füttyszóval köszöntenek, a legrosszabb az volt, az eset után online bullying áldozata lettem – mondta Ligetvári Patrik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.