Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szoboszlai szembekerülhet egy olyan csapattársával, akire nem számíthatott

Steve Clarke, a magyar labdarúgó-válogatottal azonos csoportban levő skótok szövetségi kapitánya ma kihirdette a bő keretét a közelgő, németországi Eb-re. S ebben két liverpooli játékos is benne van: Andy Robertson nem meglepetés, a 18 éves Ben Doak neve azonban váratlan a listán, a fiatal támadó még nem szerepelt a felnőttválogatottban, s 2024-ben a Liverpoolban sem lépett pályára. Szoboszlai Dominik azonban vele is szembekerülhet a kontinenstornán.

2024. 05. 22. 13:20
A 18 éves Ben Doak az Eb-n debütálhat a skót válogatotban
A 18 éves Ben Doak az Eb-n debütálhat a skót válogatotban Forrás: X/The Anfield Wrap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steve Clarke, a skót válogatott szövetségi kapitánya egyelőre 28 fős keretet hirdetett, tehát két játékost itthon kell hagynia, de a szakvezetőnek már az is nagy engedmény, hogy nem 23, hanem ezúttal 26 játékost vihetnek magukkal. Clarke egyelőre négy kapust hívott meg a keretbe, az egyik kieső közülük kerül majd ki. A skót keretben két liverpooli csapattársa is ott van, a rutinos, 69-szeres válogatott Andy Robertson mellett a 18 éves Ben Doak is, aki még nem szerepelt a felnőttválogatottban. 

Szoboszlai két skót csapattársa, Robertson és Doak is pályára léphet ellenünk. Forrás: X/Liverpool FC News

Ben Doak az U16-os, U17-es és U21-es válogatottakban 16-szor lépett pályára, és hat gólt szerzett. A mostani meghívása azért is meglepetés, mert a Liverpool csapatában legutóbb decemberben játszott, az Európa-ligában, az év végén súlyos térdsérülést szenvedett, műteni kellett. A bajnokság utolsó fordulóira már edzésbe állt, de nem kapott játéklehetőséget az idény végén elköszönt Jürgen Klopp vezetőedzőtől. A Liverpoolban eddig tíz mérkőzésen szerepelt, a Transfermarkt azonban tízmillió euróra tartja a piaci értékét, ami mutatja, hogy nagy tehetségnek számít.

 

A skót Eb-keret:

kapusok: Zander Clark (Hearts), Craig Gordon (Hearts), Angus Gunn (Norwich), Liam Kelly (Motherwell)

védők: Liam Cooper (Leeds United), Grant Hanley (Norwich), Jack Hendry (Al-Ettifaq), Ross McCrorie (Bristol City), Scott McKenna (FC Köbenhavn), Ryan Porteous (Watford), Anthony Ralston (Celtic), Andy Robertson (Liverpool), John Souttar (Rangers), Greg Taylor (Celtic), Kieran Tierney (Real Sociedad)

középpályások: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Bournemouth), Billy Gilmour (Brighton), Ryan Jack (Rangers), Kenny McLean (Norwich), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United)

támadók: Che Adams (Southampton), Ben Doak (Liverpool), Lyndon Dykes (Queens Park Rangers), James Forrest (Celtic), Lawrence Shankland (Hearts)

 

A skótok június 3-án Gibraltár, június 7-én Finnország válogatottjával játszanak felkészülési mérkőzést.

Az Eb nyitómérkőzését éppen ők vívják a németekkel június 14-én Münchenben. Ezt követően június 19-én, Kölnben a svájciakkal, majd június 23-án, Stuttgartban a magyarokkal csapnak majd össze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.