Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ten Hag a távozásra készül? A Unitednek odaszúr, a Liverpoolt dicséri

Könnyen előfordulhat, hogy Erik ten Hag lesz a következő vezetőedző, akit meneszt egy sztárklub. A Manchester United menedzsere ennek kapcsán vasárnap, az FA-kupa megnyerése után már üzent az elnökségnek, most pedig kritikát fogalmazott meg munkaadójával szemben. Az ősi rivális Liverpoolt viszont megdicsérte.

2024. 05. 28. 14:49
Erik ten Hag felégeti maga mögött a hidakat Manchesterben?
Erik ten Hag felégeti maga mögött a hidakat Manchesterben? Fotó: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erik ten Hag ideje hamarosan lejárhat a Manchester Unitednél. A Vörös Ördögök a Manchester City legyőzésével (2-1) elhódították az FA-kupát, de az angol sajtóban már a meccs előtt az a hír járta, hogy a holland menedzsert már a kupasiker sem menthetné meg a kirúgástól, miután a csapata a Premier League-ben ismét lebőgött, csak a nyolcadik helyen végzett.

Ten Hag szerint Slot jó döntést hozott azzal, hogy a Liverpoolhoz igazol
Ten Hag szerint Slot jó döntést hozott azzal, hogy a Liverpoolhoz igazol (Fotó: EPA/Bart Stoutjesdijk)

A szigetországi lapok már arról is beszámoltak, hogy Thomas Frank (Brentford), Mauricio Pochettino (legutóbb Chelsea), esetleg Roberto de Zerbi (legutóbb Brighton) lehet az új vezetőedző, ám előfordulhat, hogy mégsem lesz rájuk szükség. Az FA-kupa megnyerése meglágyíthatta a manchesteri szíveket, és Ten Hag még többek bizalmát élvezi, ezért a klub tulajdonosai megfontolják, hogy vele folytassák. Várhatóan még ezen a héten döntenek a tréner sorsáról.

Ten Hag mindenesetre a vasárnapi siker óta nem fogja vissza magát. A meccs utáni sajtótájékoztatón megüzente a főnökeinek, hogy ők veszítenek azzal, ha kirúgják, hiszen ha továbbáll, ő más csapatokkal trófeákat fog nyerni.

Ten Hag szerint Slot beválhat Liverpoolban

Azóta pedig a Voetbal Internationalnak elmondta a véleményét Arne Slotról is. A honfitársát angol szakértők sokasága Erik ten Haghoz hasonlítja, szerintük Slot bukásra van ítélve a Liverpoolnál, ahol a kilenc idény után elköszönő Jürgen Klopp után hagyott űrt kell betöltenie. Ten Hag nem ért egyet a károgókkal.

– Úgy vélem, hogy ez egy nagyszerű döntés volt mindkét fél részéről, és remek dolog a holland edzőket tekintve. Arne Slot illik a Liverpool filozófiájához. Jürgen Klopp és Pepijn Lijnders erős alapokat hagytak maguk mögött. Ő jobb helyzetben lesz, mint amikor én megérkeztem Hollandiából a Manchester Unitedhez. A klub struktúráját és a keretet tekintve is – nyilatkozta az MU vezetőedzője.

Ten Hag hozzátette, azt ugyanakkor nem érti, hogy a Slot-féle Feyenoord miért kapott annyi elismerést.

– A Feyenoord kiegyensúlyozottan teljesített az idényben, de nem volt a liga legjobb csapata. Úgy látom, hogy a PSV és a Feyenoord között túl nagy volt a különbség, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Feyenoord címvédőként vágott neki az idénynek. Az emberek szerintem túlságosan sokat áradoztak a Feyenoordról. A PSV minden területen sokkal jobb volt a Feyenoordnál – húzta alá a holland.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.