Nagy a baj! Két mérkőzéssel az idény vége előtt menesztette edzőjét Schäfer András csapata

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi, 32. fordulójában tovább mélyült az Union Berlin válsága, a magyar válogatott középpályást, Schäfer Andrást is soraiban tudó fővárosi csapat ugyanis Berlinben kapott ki 4-3-ra egyik közvetlen riválisától, a Bochumtól. Erre reagálva a klubvezetés hétfőn menesztette a berliniek eddigi trénerét, Nenad Bjelicát.

2024. 05. 06. 18:49
Nem tartott sokáig Nenad Bjelica berlini munkája. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német bajnokságból már csak két forduló van hátra, mégis drasztikus döntésre szánta el magát az Union Berlin, amely az eddig megszerzett 30 pontjával a 18 csapatos liga 15. helyét foglalja el. A berliniek jelen pillanatban csupán egy ponttal előzik meg a már osztályozós pozíciót elfoglaló Mainz csapatát.

Ismerős beugró érkezik

Nenad Bjelica menesztésével egy időben azt is bejelentette az Union, hogy átmenetileg Marco Grote veszi át Schäfer Andrásék felkészítését. A beugró tréner, az U19-es csapat edzőjeként már tavaly ősszel is volt megbízott vezetőedző másfél hét erejéig. A kirúgott horvát edző mindössze 22 mérkőzésen dolgozhatott az Union Berlin élén, mérlege – minden sorozatot figyelembe véve – hat győzelem, hat döntetlen és tíz vereség.

 

Hat bajnoki óta nyeretlenül

Az őszi félévben még Bajnokok Ligája-csoportkörös Union legközelebb május 11-én lép pályára, akkor idegenben a 24 pontjával utolsó előtti, kieső helyen álló Köln lesz az ellenfele. A bajnokság utolsó körében Schäfer Andrásék hazai pályán fogadják a Freiburgot. A fővárosiak legutóbb március 16-án nyertek a bajnokságban, az azóta lejátszott hat meccsen két pontot szereztek. 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.