Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Valter Attila poénjára a kárvallott Tadej Pogacar is reagált + videó

A Giro d’Italia Tadej Pogacar dominanciájáról szól, a többiek már annak is örülnek, ha ideig-óráig tartják a lépést a szlovén kerékpárossal. Az olasz körverseny múlt vasárnapi királyetapján Valter Attila is megpróbálkozott Pogacar tempójával, s bár nem bírta azt sokáig, a versenynap után elsütött egy poént a szlovén klasszis kárára. Pogacar vette a lapot.

2024. 05. 21. 8:59
Giro d’Italia Valter Attila Tadej Pogacar
Valter Attila a rózsaszín trikós Tadej Pogacar nyomában Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tadej Pogacar ellen nincs ellenszer. A szlovén kerekes négy szakaszt nyert a Giro d’Italia első két hetében, múlt vasárnap a királyetapon aratott sikerével 6:41 percre növelte az előnyét összetettben a második helyezett Geraint Thomas elől. Ha Pogacar biztonságban célba ér, a rózsaszín trikót nem lehet elvenni tőle. A legutóbbi szakaszon is megpróbálkozott azzal, hogy tartsa Pogacar tempóját, s bár ez csak rövid ideig sikerült, egy fotóra és egy poénra éppen elég volt.

Valter Attila Giro d’Italia
Fotó: X/Visma Lease a Bike

Kész. Meghaltam

– ezzel a rövid szöveggel posztolta Pogacarral közös képét Valter Attila.

Pogacar tavaly éppen ezekkel a szavakkal jelezte a csapatrádión, hogy nem bírja Valter csapattársa, tempóját, és nem lesz a Tour de France győztese.

A szlovén kudarcának felidézése ellenére vette a lapot, s őrült legendának nevezte Valtert a hozzászólásban.

Mit érhet el Valter Attila a Girón?

Miközben Pogacar lényegében minden kérdést eldöntött már, Valter Attila eredményeit nehezebb pontosan értékelni. A magyar kerekes összességében elégedett volt azzal, amit a királyetapon nyújtott.

– Nagyon jó napom volt, elégedett vagyok, de nem lett volna rossz, ha a szakaszon a top 10-ben, esetleg dobogón zárok. Nem volt messze egy nagy eredmény, bár valahol ez is annak számít, mert okosan mentem, belekerültem a jó szökésbe, jól bujkáltam, és a nap elején direkt nem vállaltam sokat – mondta az Eurosportnak a szakaszról Valter Attila, aki Pogacarról is beszélt.

– Tudtunk róla, hogy támadásban van és közeledik, készültem rá, be akartam állni neki. Úgy voltam vele, hogy megyek mögötte, ameddig csak tudok. Kíváncsi voltam rá, mit tud egy ilyen hegyen. Talán egy percet bírtam, de legalább a közös fotóra jó voltam.

Mivel a magyar kerékpáros csapata szinte elfogyott a Girón, Valternek immár az egyetlen feladata, hogy a jó szakaszeredményekért harcoljon. Az utolsó héten négy hegyi szakaszon lehet még esélye egy nagy dobásra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.