Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Elküldték a fenébe a tulajt a megszűnés szélén álló magyar futballklub drukkerei

Egységesen feketébe öltözve jelentek meg a Haladás futballcsapatának szurkolói a Vasas elleni, hétfő esti NB II-es bajnokin. Gyászoltak, mert talán csapatuk utolsó meccsén lehettek jelen profi szinten jó ideig. A megszűnés szélére került 105 éves szombathelyi klub drukkerei üzentek a tulajdonosnak, a csapatukat viszont végig, az 1-0-s vereség ellenére is buzdították a Fáy utcában.

2024. 05. 14. 6:00
A Haladás drukkerei egységesen feketébe öltöztek, gyászolták a megszűnés szélén álló csapatukat a Vasas otthonában, de végig szurkoltak a meccsen.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, nagy bajban van a Haladás. Május 10-én jelentette be a klub, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága másodjára is elutasította a klub kérelmét a következő idényben való indulásra az együttes aggasztó pénzügyi helyzete miatt.

A múlt héten a Haladás csatára, Bajner Bálint borította a bilit, elmondta, hogy újra hónapok óta nincs fizetés a klubnál. Azóta lemondott a vezetőedző, Alekszandar Jovics és az ügyvezető, Szántó Erzsébet is. Tavaly év végén már hasonlóan nehéz helyzetbe került a klub, akkor ideiglenesen rendeződni látszott a helyzet, de most megint súlyos gondok vannak. A Haladás jelen állás szerint akkor sem indulhatna az NB II-ben, ha a pályán bennmaradna.

Az NB I-be való feljutásért harcoló Vasas ellen szűk, 1-0-s vereséget szenvedett hétfőn a Haladás, a győztes gólt a 28. percben szerző Doktorics Áron nem ünnepelte a találatát, korábban a szombathelyiek játékosa is volt. A vereséggel tovább mélyült a Haladás válsága, két fordulóval az idény vége előtt a 13. helyen áll az NB II-ben, de csak három pont az előnye a már kieső helyen álló Pécs előtt.

Gyászoló szurkolók: a Haladás utolsó meccse volt?

Olyan hírek is szárnyra keltek, hogy a Vasas elleni lehetett az utolsó meccse a csapatnak, mert a rendezési költségeket sem tudja kifizetni, így az utolsó két fordulóban már nem állnak ki az Ajka és a Gyirmót ellen. A szurkolók emiatt öltöztek egységesen feketébe, lényegében gyászolták a megszűnés szélén álló csapatukat.

És közben elküldték a fenébe a többségi tulajdonos Homlok Zsoltot. Aki egyébként az M4 Sportnak nemrég arról beszélt a licence ügyében, hogy „fellebbezni fogunk és küzdünk a 105 éves klubunkért”.

Érzelmes nyilatkozatot adott a meccs után a Haladás ideiglenes játékos-edzője, az egyszeres magyar válogatott Predrag Bosnjak, aki Jovics távozása után először irányította a kispad mellől a csapatot a Vasas ellen. Kiemelte az egész meccsen remek hangulatot teremtő szombathelyi szurkolókat, akikhez információink szerint kispestiek és kecskemétiek is csatlakoztak szolidaritásból.

– Akármi lesz, nyártól mindenki fog majd futballozni. Haladás mindig is volt, mindig is lesz, a Haladás örök – fogalmazott Bosnjak az M4 Sportnak.

A Haladás a nagy múltú magyar futballcsapatok közé tartozik, 62 idényben szerepelt az NB I-ben, amivel a hetedik helyen áll, a vidéki együttesek között pedig a második, csak a Győr volt hosszabb ideig tagja az élvonalnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.