Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Argentína megmutatta, mire képes a sérült Lionel Messi nélkül

Hibátlan teljesítménnyel, mindhárom csoportmeccsét megnyerve jutott be a negyeddöntőbe a Copa Américán az argentin labdarúgó-válogatott, miután 2-0-s győzelmet aratott Peru ellen. Argentína ezen a meccsen a sérüléssel bajlódó Lionel Messi nélkül játszott. A Copa Américán először szereplő Kanada is bejutott a negyeddöntőbe.

2024. 06. 30. 10:19
CONMEBOL Copa America 2024 - Group A - Argentina vs Peru
Lionel Messi hiányában Lautaro Martínez volt a hős, a világbajnok Argentína az ő duplájával őrizte meg hibátlan mérlegét a Copa Américán. Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Argentína már biztos továbbjutóként lépett pályára az Egyesült Államokban zajló Copa América A csoportjának záró fordulójában, és sima, 2-0-s győzelmet aratott Peru ellen, így háromból három sikerrel jutott be a negyeddöntőbe. Nem okozott tehát gondot a világbajnoki címvédő válogatottnak, hogy az első két csoportmeccset végigjátszó combsérülés miatt ezúttal pihenőt kapott.

CONMEBOL Copa America 2024 - Group A - Argentina vs Peru
Lautaro Martínez két góljára nem volt válasza Perunak (Fotó: EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich)

A második félidőben vitte döntésre a meccset Argentína Lautaro Martínez duplájával: a 47. percben Ángel Di María remek passza után lőtt a kapuba, majd a 86.-ban szép emeléssel talált be. A két gólja között még az is belefért az argentinoknak, hogy Leandro Paredes tizenegyest hibázott.

Martínez az első két csoportmeccsen is gólt lőtt, az Internazionale csatára már négyszer volt eredményes a tornán, amivel jelenleg vezeti a Copa América góllövőlistáját.

A Copa Americán először szereplő kanadai válogatott is bejutott a negyeddöntőbe, miután gól nélküli döntetlent játszott Chilével ugyancsak az A csoportban. A korábbi salzburgi és lipcsei edzője, Jesse Marsch által vezetett kanadaiak dolgát megkönnyítette, hogy Gabriel Suazo kiállítása miatt a 26. perctől emberelőnyben futballoztak.

A negyeddöntőben Kanada Venezuelával, Argentína pedig Ecuadorral vagy Jamaicával találkozik. Magyar idő szerint ma éjjel a B csoport utolsó meccsei következnek: Jamaica–Venezuela és Mexikó–Ecuador meccseket rendeznek.

Copa América, A csoport, 3. forduló:
Argentína–Peru 2-0
Kanada–Chile 0-0

A csoport végeredménye: 1. Argentína 9 pont, 2. Kanada 4, 3. Chile 2, 4. Peru 1.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.