Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Budapest rendezi az új atlétikai világversenyt 2026-ban

Budapest rendezheti meg 2026 szeptemberében az első atlétikai világdöntőt, amely a szezon csúcseseménye lesz.

Forrás: MTI2024. 06. 03. 12:15
Budapest, 2023. augusztus 19. A Nemzeti Atlétikai Központ a budapesti atlétikai világbajnokság elsõ napján, 2023. augusztus 19-én. Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírt Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség (WA) elnöke jelentette be hétfőn Budapesten. A brit sportvezető elmondta, hogy csaknem hetven ország négyszáz versenyzője, köztük a legnagyobb sztárok szerepelnek majd a viadalon, amelynek létrehozásával az a WA célja, hogy minden olyan évben, amikor nincs világbajnokság, legyen egy rangos eseménye a sportágnak, amit az egész világon néznek.

Coe a sportért felelős államtitkárságon beszélt arról is, hogy az első, úgynevezett világdöntőt többek között azért kapta meg Budapest, mert a magyar főváros tavaly minden idők legjobb szabadtéri világbajnokságát rendezte meg.

A tízmillió dollár összdíjazású viadalra 2026. szeptember 11–13-án kerül majd sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.