Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Figyelmeztető jel az Eb-n: Csipes Tamara sem gép

Azután, hogy szombaton egyesben és a négyessel is győzött, vasárnap Gazsó Dorkával párban Csipes Tamara kettesben harmadik lett ötszáz méteren a szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságon. A triplázás tehát nem lett makulátlan, ami figyelmeztető jel az olimpiára.

2024. 06. 16. 11:49
CSIPES Tamara
Csipes Tamara két arany és egy bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem rajtolt jól a Gazsó Dorka, magyar duó a női kajak kettesek ötszáz méteres döntőjében a Szegeden zajló Európa-bajnokságon. A fél távot elhagyva a magyar kettes erősített, de az utolsó ötven méterre bekötött a két kajakos, így nem tudott feljebb jönni, harmadik lett a Bakó Zoltán edzette dán és a lengyel hajó mögött.

CSIPES Tamara; GAZSÓ Alida Dóra, kajak-kenu Európa-bajnokság, Szeged
Láthatóan még nem tökéletes az összhang Gazsó Dorka és Csipes Tamara között (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Nincs dráma, de kínálja magát a következtetés: a három szám 34 évesen már túl nagy terhelés Csipes Tamarának. Persze az olimpia és az Európa-bajnokság között azért van különbség. Az Eb csupán négy napig tart, az olimpián hat napra osztják el e versenyszámokat. Így is persze kalkulálni kell azzal, hogy a verseny nem csupán a döntőkből áll, az előfutamok is felemésztik az erőt.

Gazsó: Kijött a mentális fáradátság

Gazsó Dorka más oldalról ragadta meg a némileg csalódásként megélt bronzérmet.

– Az utóbbi három-négy hétben nagyon elfáradtunk mentálisan, ez most ki is jött ebben a futamban. A szél sem kedvezett nekünk, már az elején megbillentünk, ez rá is nyomta a bélyegét a pályánkra. Ahhoz képest, amit belül éreztünk, jól teljesítettünk – értékelt Gazsó Alida Dóra.  

Csipes mérlege: két arany, egy bronz

Összességében persze így sincs okunk a panaszra, szombaton Csipes Tamara győzött egyesben, majd aranyérmes lett a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Dorka összetételű négyes is.

Mi lesz Kozák Danutával?

A szövetség a jövő héten várhatóan kijelöli az olimpiai csapatot, nagy kérdés, hogy Kozák Danutának szorítanak-e helyet benne. Kozák a válogatón egyesben hatodik lett, kettesben nem indult, szigorúan az eredmények alapján nincs helye a párizsi küldöttségben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.