Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Lemarad az Eb-ről, összetört a német válogatott játékos

Emre Cant hívta be Julian Nagelsmann szövetségi kapitány a német labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretébe a betegség miatt kikerülő Aleksandar Pavlovic helyére.

2024. 06. 12. 18:43
A német válogatott tagjai, Thomas Müller (balra) és Aleksandar Pavlovic az Ukrajna elleni felkészülési mérkőzésen
A német válogatott tagjai, Thomas Müller (balra) és Aleksandar Pavlovic az Ukrajna elleni felkészülési mérkőzésen Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aleksandar Pavlovic június elején, az Ukrajna ellen 0-0-ra végződött döntetlen alkalmával mutatkozott be a német válogatottban, és nagy lehetőség előtt állt a 20 éves tehetség, hiszen Julian Nagelsmann Európa-bajnoki keretében is szerepelt, így izgatottan várhatta a hazai rendezésű tornát. A fiatal középpályás azonban nem jelent meg a herzogenaurachi edzőtáborban, betegség miatt az Eb-n sem vehet részt.

Emre Can ugrik be Pavlovic helyére
Emre Can ugrik be Pavlovic helyére. Fotó: AFP/Anadolu/Mustafa  Yalcin

Pavlovic az Instagramon adott hangot bánatának: – Most nagyon szomorú vagyok, összetörtek az álmaim, amelyeket a hazai rendezésű Európa-bajnokságról szövögettem. Sok sikert kívánok a srácoknak, én pedig erősebben fogok visszatérni.

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány a Bayern München kidőlt játékosa helyett egy tapasztalt rókát akart behívni, aki elbír a rá nehezedő nyomással. Emiatt a Borussia Dortmund 30 éves középpályása, 43-szoros válogatott Emre Can mellett tette le a voksát.

A házigazda németek pénteken 21 órakor Skócia válogatottjával vívják az Európa-bajnokság nyitómérkőzését, június 19-én Magyarország, június 23-án Svájc ellen folytatja a Nationalelf az A csoportban.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.