A németek a mieinknek tartogatják a „Barbie-mezt”

A Német Labdarúgó-szövetség közölte, milyen mezben lép pályára a válogatott a pénteken kezdődő Európa-bajnokság csoportmérkőzésein. A skótok és a svájciak ellen a hazai szerelésükre esett a választásuk, a magyar válogatott ellen azonban a Barbie-meznek csúfolt ruházat kerül elő.

2024. 06. 12. 14:00
A görögök elleni felkészülési mérkőzésen is a rózsaszín mezben lépett pályára a német válogatott
A görögök elleni felkészülési mérkőzésen is a rózsaszín mezben lépett pályára a német válogatott Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A márciusi felkészülési mérkőzések előtt mutatták be a német válogatott Európa-bajnokságra készült mezeit. A hazai fehér szerelés nem tartogatott sok meglepetést, a vendég viszont rózsaszín és lila színekben pompázik, ami rengeteg szurkoló szemét szúrta, mondván, ez nem férfiakhoz, világbajnokokhoz illő szerelés. A németek a játékosok segítségével válaszoltak a kritikákra:

A drukkerek által gyakran Barbie-meznek csúfolt ruházatot azóta felavatták, a Hollandia (2-1) és a Görögország (2-1) elleni találkozókon is ezt viselték a Nationalelf tagjai, és természetesen az Európa-bajnokságra is magukkal hozták. A csoportmeccsek közül kettőre, a Skócia elleni nyitómérkőzésre (június 14.) és a Svájc elleni összecsapásra (június 23.) a hazai, azaz a fehér mezt választották, Magyarország ellen (június 19.) viszont a rózsaszín kerül elő.

Antonio Rüdiger a németek hazai mezében
Antonio Rüdiger a németek hazai mezében. Fotó: AFP/Anadol

A rózsaszín öltözéket nemcsak a szurkolók kritizálták, az amerikai The Athletic minden idők harmadik legrondább Európa-bajnoki mezének választotta.

Az Adidasnak viszont bejött a merész húzás. Az internetes boltjukban elkapkodták a férfiaknak szánt, megosztó rózsaszín mezeket.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.