Szivárványba borul a müncheni stadion az Európa-bajnokság idején

Az előző Eb idején is téma volt a müncheni stadion szivárványos kivilágítása, amely most, három évvel később is napirendre került. Sőt: eldőlt, hogy június 22-én és 23-án át is színezik az arénát.

2024. 06. 12. 8:49
UEFA EURO 2024 Munich stadium open media day
A Bayern München stadionja történelmet ír, két egymást követő Eb-n is vendégül láthatja Európa legjobbjait. Fotó: EPA/Anna Szilagyi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

München a 2020-ról 2021-re halasztott kontinenstornán társrendezőként szerepelt a meccshelyszínek között, az idén viszont már az egyedül rendező Németország egyik helyszíneként kapott helyet a programban.

Felsejlenek a három évvel ezelőtti emlékek

Az idei Eb-n június 22-én és 23-án festik át a stadiont, Münchenben ugyanis akkor „ünnepel” a helyi LMBTQ-közösség, azaz akkor van a müncheni Pride. Ezen a két napon amúgy nem lesznek Eb-meccsek a stadionban, június 20-án és 25-én viszont igen – adta hírül az Origó.

Emlékezetes: három évvel ezelőtt a németek a magyar válogatottal játszottak a csoportkör 3. fordulójában, és az összecsapás előtt a helyiek megpróbálták elérni, hogy a továbbjutásról döntő találkozó idején szivárványszínű világítással üzemelhessen a futballstadion. Az európai szövetség akkor ezt nem engedélyezte, ám a lelátókon ennek ellenére is rengeteg szivárványos lobogó lengett.

Christopher Street Day in Munich - Allianz Arena
Fotó: Christian Kolbert /dpa Picture-Alliance/AFP

 

München történelmet ír

Németország harmadik legnagyobb városában, a másfél millió lakossal bíró Münchenben egyébként négy csoportmérkőzés mellett egy-egy nyolcad- és elődöntőt rendeznek majd a június 14-től július 14-ig zajló tornán. Ezzel a bajor város lesz az első, ahol két egymást követő Eb-n rendeznek találkozókat, ugyanis három éve az Európa 11 különböző országában lebonyolított kontinensviadalon Németországot éppen München képviselte. A Bayern München otthonául szolgáló létesítmény befogadóképessége 70 076 fő, nagy különbség 2021-hez képest, hogy most akár telt ház is lehet, semmilyen korlátozás nincs érvényben, mint akkor a világjárvány miatt.

UEFA EURO 2024 Munich stadium open media day
Az idén megtelhetnek a tribünök Münchenben is Fotó: EPA/Anna Szilagyi

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.