Élő közvetítés
Svájc
ÉLŐ
Olaszország

Eb-nyolcaddöntők: egy kakukktojás, jól ráfaragtak a franciák

Nem is vitás, a világranglistán jelenleg csupán 74. Georgia a kakukktojás a legjobb tizenhat mezőnyében a labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolcaddöntők vasárnap az Olaszország−Svájc mérkőzéssel kezdődnek meg. A végső győzelemre esélyes csapatok elkerülték egymást, talán a Franciaország−Belgium találkozó eme szakasz rangadója. Ám ki tud erre egyelőre ráhangolódni, a magyar válogatott keserű búcsúján nehéz túllépni.

2024. 06. 26. 23:07
Georgia, nyolcaddöntők, Anglia, Hollandia, foci Eb 2024
Ünnepelnek a grúzuk. Van rá okuk Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos benne volt a pakliban, hogy a Portugália már biztos csoportelsőként, tehát a saját szempontjából tét nélküli mérkőzésen kikap Georgiától, mégis nehéz beletörődni, hogy végül ez a mérkőzés okozta a magyar válogatott vesztét az Európa-bajnokságon. Persze ez már tényleg csak az utolsó szeg volt a mieink koporsójában, az jelentette az igazán nagy esélyt, hogy Anglia győzze le Szlovéniát, de az angolok pocsék futballal eljátszották ezt az esélyt.

magyar válogatott, kiesés, búcsú, nyolcaddöntő, Georgia, rangadó, foci Eb 2024
Véget ért a magyar válogatott utazása az Európa-bajnokságon. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Az F csoport harmadik fordulójával lezárult a csoportkör, egyúttal kialakult a nyolcaddöntő mezőnye. A csoportkör után két nap szünet következik, a nyolcaddöntők szombaton kezdődnek meg és keddig tartanak. Az első mérkőzést Olaszország és Svájc játssza, ez sem gyenge meccs, s a nyolcaddöntők rangadóját hétfőn Franciaország és Belgium játssza.

Még az a csapat aggódhatott, amelyik a D csoportban csupán harmadikként végzett Hollandiába fut be, ez a hálátlan szerep Romániának jutott.

Íme a nyolcaddöntők teljes párosítása és a menetrend:

Svájc–Olaszország (június 29., szombat 18.00)
Németország–Dánia (június 29., szombat 21.00)
Anglia−Szlovákia (június 30., vasárnap 18.00)
Spanyolország−Georgia  (június 30., vasárnap 21.00)
Franciaország−Belgium  (július 1., hétfő 18.00)
Portugália−Szlovénia (július 1., hétfő 21.00)
Románia−Hollandia (július 2., kedd 18.00)
Ausztria−Törökország (július 2., hétfő 21.00)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.