Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Egy megvert svájci drukker kórházba került, Dortmundban hajszálon múlt az összecsapás

A labdarúgó-Európa-bajnokság szombati második napja sok munkát adott a német rendőrségnek. Dortmundban az Olaszország–Albánia (2-1) találkozó előtt mintegy ötven olasz szurkolót őrizetbe vettek, akik az albánokra akartak támadni. Kölnben a Magyarország–Svájc (1-3) meccs után egy megvert svájci drukker kórházba került a Bild beszámolója szerint.

2024. 06. 16. 8:58
UEFA EURO 2024 - Group B Italy vs Albania
Gianluigi Donnarumma és az lasz kemény mag Fotó: EPA/Georgi Licovski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrségi beszámoló szerint hajszálon múlt, hogy Dortmundban összecsapjanak az olasz és az albán szurkolók, s előbbiek készültek támadásra. Az akciót civil ruhás rendőrök szúrták ki, akik azonnal hívták a rohamfelszerelésben érkező, az ilyen esetekre specializálódott egységet. S „megelőző intézkedésként” ötven olasz ultrát, akiknél késeket is találtak, őrizetbe vettek, hogy a mérkőzés végéig ott is tartsák őket.

 

Azt azért jegyezzzük meg, hogy nem ez volt a jellemző, a mérkőzés előtt az olasz és az albán szurkolók még közösen táncoltak is. A mérkőzésre amúgy ötvenezer albán szurkoló érkezett, és csak tízezer olasz.

És abból sem lett probléma, hogy az albán szurkolók spaggetit törtek, és szórtak is az olaszokra, akik ezt poénként értékelték.

A Bild beszámolója szerint Kölnben a Magyarország–Svájc találkozó előtt a magyar szurkolók mintegy hatszáz fős kemény magja riadalmat okozott a füstbombáival, de nem történt incidens. Ugyanakkor a találkozó után a stadion mellett a cikk szerint legalább egy svájci szurkolót megvertek, akit kórházba szállítottak.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.