Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Nocsak, mit hozott Tbilisziből a motoros ételfutár az Eb-re a válogatottnak! + videó

A grúz labdarúgó-válogatott most szerepel először a labdarúgó Európa-bajnokságon, és a nemzeti csapat nem akármilyen módon kapott egy hatalmas zászlót: egy motorosfutár hozta Tbilisziből!

2024. 06. 16. 11:53
A grúz válogatott a kalandos úton érkezett zászlóval
Forrás: X/Georgia • GFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Shadiman Kharshiladze motoros ételfutár tizenkét napon keresztül utazott, Tbilisziből indulva Grúzia, Törökország, Bulgária, Szerbia, Magyarország és Ausztria érintésével érkezett meg szombaton Németországba, Düsseldorfba. Az ételfutár cég sajtószolgálata szerint ez kézbesítési rekord. Azt, hogy mit szállít, előzetesen nem árulták el, így a grúz válogatott tagjai is a futár érkezésekor szembesültek azzal, hogy egy gigantikus grúz zászlót kaptak. A futár pedig cserébe kapott egy válogatott mezt, amit a játékosok aláírtak.

A  futár megdolgozott a mezért (Forrás: X/Georgia GFF)

A grúz válogatott június 18-án Dortmundban Törökországgal, 20-án Hamburgban Csehországgal, 26-án Gelsenkirchenből Portugáliával mérkőzik meg az F csoportból. Április végi hír volt, hogy a grúz válogatott több mint négymilliárd forintot kap, ha továbbjut csoportjából. 

Kvarachelia, Dvali és Zivzivadze is a grúz válogatottban 

A kaukázusi ország nemzeti csapata azzal jutott ki története során először a kontinenstornára, hogy március 26-án, hazai pályán gól nélküli döntetlent követően büntetőpárbajban legyőzte Görögországot a pótselejtezőben. Irakli Kobakidze miniszterelnök a siker után bejelentette, hogy a válogatott játékosokat a Becsületrenddel tüntetik ki. A válogatott szövetségi kapitány a franci Willy Sagnol, csapatában ott van az olasz Napoli sztárja, Hvicsa Kvarachelia, valamint két korábbi NB I-es labdarúgó is ott van, a korábbi ferencvárosi Lasa Dvali és a Fehérváron és Újpesten is játszó Budu Zivzivadze is.

A futár érkezése:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.