Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

„Szoboszlai Eb-történelmet írt, de…” – a Liverpool honlapján most ez a sztori

Eddig nem jutott sikerélmény a Liverpool játékosainak a labdarúgó Európa-bajnokságon, ráadásul pénteken a skót Andy Roberston, szombaton pedig Szoboszlai Dominik is csapatkapitányként volt részese válogatottja vesztes mérkőzésének. Szoboszlai mindenesetre a karszalag viselőjeként történelmet írt, gólpasszt is adott, erről a Liverpool is megemlékezik.

2024. 06. 15. 20:17
Magyarország Svájc Szoboszlai Dominik foci Eb 2024
Szoboszlai Dominik és a válogatott megköszönte a magyar szurkolók támogatását Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool FC nyomon követi a játékosait az Európa-bajnokságon, és kilenc játékost figyelhet: a magyar, Andy Robertson a  skót, Cody Gakpo és Ryan Gravenberch a holland, Ibrahima Konaté a francia, és Joe Gomez az angol, Diogo Jota a portugál válogatott tagjaként van jelent a kontinenstornán. Tegyük hozzá, hogy a klub az Eb előtt a cseh Vitezslav Jaros, a cseh válogatott kapusa nevét is Szoboszlaiék mellé illesztette. Jaros kétségkívül a Liverpool szerződtetett játékosa 2020 óta, de jelenleg kölcsönadva Ausztriában a Sturm Graz hálóőre.

Szoboszlai Dominik is a Liverpool „Eb-csapatában” Forrás: X/Liverpool FC

Mielőtt szombaton Kölnben megkezdődött a Magyarország–Svájc mérkőzés, a Liverpool az X-oldalán is megemlékezett arról, hogy Szoboszlai Dominik történelmet ír, mert 23 évesen, 7 hónaposan, 21 naposan az Eb-história legfiatalabb  csapatkapitánya. A meccs után, amit 3-1-re elveszítettünk, a Pool már nem tudott gratulálni… Miként pénteken Robertsonnak sem: a 30 éves védő a skót válogatott csapatkapitánya, és skótok ugyancsak az A csoportban, a torna nyitómeccsén 5-1-re kikaptak a németektől, és élcelődések céltáblái lettek.

Szoboszlai Dominik a Liverpool honlapján

A Liverpool FC honlapján most Szoboszlai a fő sztori: „Szoboszlai Dominik Eb-történelmet írt és gólpasszt is jegyzett, de Magyarország szombat délután 3-1-re kikapott Svájctól” – ez a cikk címe.  S azt több liverpooli oldal is közli, hogy a magyar válogatott meccsén Szoboszlai adta a gólpasszt egyetlen találatunkhoz Varga Barnabásnak.

 

 

A 32 éves Van Dijk nemcsak a Liverpool csapatkapitánya, hanem a holland válogatotté is, és az „előzmények” után némileg tarthat a vasárnap 15 órakor Hamburgban sorra kerülő, lengyelek elleni találkozótól, amit a D csoportban játszanak.

Az biztos, ma remek volt a hangulat náluk.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.