Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az Eb eddigi legnagyobb gólját lőtték a románok Rebrovéknak

A labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjában is megkezdődtek a küzdelmek. Eleinte úgy tűnt, Ukrajna levegőt venni sem enged Romániának, ám egy védelmi hiba után utóbbi parádés, nagy góllal vezetést szerzett. A szünet után a románok hamar szereztek még két találatot, amivel el is dőlt a három pont sorsa, Románia győzött 3-0-ra.

2024. 06. 17. 16:52
A román Nicolae Stanciu (j) hatalmasgóllal szerzett vezetést a csapatának Ukrajna ellen. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara Fotó: Mohamed Meszara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán sokan hajlamosak lehettek lebecsülni az E csoportot – ehhez képest ennek a négyesnek a rajtja egészen kiválóra sikerült. Románia és Ukrajna csapott össze, ráadásul szó szerint, mert két roppant motivált csapatot láthattak a nézők. Az elején szinte felborult a pálya, akkora mezőnyfölényben futballoztak az ukránok, ám az első félidő derekán összeszedték magukat a románok, agresszívabbá váltak, szép lassan átvették az irányítást, és az Európa-bajnokság eddig legnagyobb góljával a vezetést is megszerezték.

Stanciu nagyszerűen találta el a labdát (Fotó: MTI/EPA/Anna Szilagyi)

Ehhez persze kellett a Real Madrid kapusa, Lunyin is, aki a 29. percben egy hazaadást követően rosszul passzolt, Man a tizenhatos bal sarkától laposan középre adott, az érkező Stanciu pedig 18 méterről, jobbal védhetetlen gólt ragasztott a jobb felső sarokba – 1-0. (Ide kattintva látható a gól.) Stanciu kis híján még ezt is fokozni tudta, amikor hét perccel később balról, szögletből a keresztlécet találta el, Lunyin ujjheggyel bele tudott érni a labdába, ezért úszta meg az újabb gólt. Az ukránok a szünet után nagyon iparkodtak, ám Románia erre újabb bombagóllal reagált: az 53. percben Marin egy kifelé laposan jövő labdát lőtt meg futtából úgy, hogy az a vetődő Lunyin keze alatt vágódott a jobb alsó sarokba – 2-0.

Ez a gól megfogta Szerhij Rebrov csapatát, a románoknak viszont akkora lendületet adott, hogy négy perccel később már hárommal vezettek, Dragus talált közelről a hálóba – 3-0. (A 2. és a 3. gól ide kattintva nézhető meg.) Az iram továbbra is élénk maradt, az ukránok próbáltak legalább szépíteni, de egyre inkább csak a veszett fejsze nyele után mentek, a román válogatott már higgadtan és magabiztosan futballozott, és gond nélkül megnyerte a mérkőzést 3-0-ra.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, 1. forduló, E csoport: Románia–Ukrajna 3-0 (1-0), München, Allianz Aréna, jv.: Nyberg (svéd), gólszerző: Stanciu (29.), Marin (53.), Dragus (57.); Belgium–Szlovákia 18.00 (M4 Sport)

A mérkőzése elemzése a Szpíker kornerben:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.