Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Nem mese: Andersent a VAR hősből bűnössé tette, nyolc között a németek

A labdarúgó Európa-bajnokság második nyolcaddöntőjében Németország és Dánia mérkőzött meg egymással. A németek nagy lendülettel és több helyzettel kezdtek, majd a 35. percben a Dortmundra lecsapó vihar miatt 25 percre félbeszakadt a mérkőzés. A második félidőben a dán Andersen gólját nem adták meg, majd az ő kezezéséért kapott tizenegyest az Eb házigazdája, mindkét esetben a VAR döntött a kárára. Havertz gólját Musiala megtoldotta eggyel, Németország 2-0-ra győzött.

2024. 06. 29. 23:18
MUSIALA, Jamal
A német Jamal Musiala (balra fehérben) belövi csapata második gólját. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország már a 4. percben ünnepelt, és mint manapság oly sokszor, túl korán. A kezdőcsapatba tavaly szeptember után visszatért Nico Schlotterbeck hiába fejelt közelről a hálóba, Michael Oliver játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást a kapus akadályozásáért, és a VAR egyetértett vele. Ezután perceken belül két bravúrt is be kellett mutatnia Kasper Schmeichelnek – nagyon nekiesett a német válogatott az ellenfelének. 

SCHLOTTERBECK, Nico
Ez volt Schlotterbeck szabálytalan gólja. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Olykor percekre levegőt kapott a dán válogatott, de a házigazda kézben tartotta az irányítást, gólra törően futballozott, ám egy váratlan esemény megtörte a lendületét. Előbb csak eleredt az eső, majd hatalmas vihar kerekedett Dortmundban. Jég is esett, és hatalmas villámok cikáztak az égen, Michael Oliver pedig emiatt félbeszakította a mérkőzést a 35. percben. A csapatok egy ideig a kispadoknál álldogáltak, majd bementek az öltözőbe. 

Németország, Dánia, nyolcaddöntő, félbeszakadt, foci Eb 2024
Jéggel és villámokkal érkezett a vihar Dortmundban. Fotó: AFP

Húsz perc elteltével bukkantak fel újra, öt percet melegíthettek, majd folytatódott a találkozó. Azonnal hatalmas német lehetőséggel, ám Kai Havertz hat méterről Schmeichelbe fejelte a labdát. A 45. percben viszont a dánok kontráztak életveszélyesen, a jól kilépő Manuel Neuer akadályozta meg a gólt. A fordulás után viszont a VAR fosztotta meg Dániát a vezetéstől, Andersen talált a kapuba, de az akciónál lesen volt. És – stílszerűen fogalmazva – meseszerű fordulat következett, a VAR elvett egy gólt Andersentől, majd az 52. percben úgy jutott tizenegyeshez Németország, hogy a VAR jelezte, Andersen keze hozzáért a labdához a tizenhatoson belül! A büntetőből Havertz a bal alsó sarokba lőtt – 1-0.

HAVERTZ, Kai
Kai Havertz tizenegyese a sarokba tart.Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Hat perccel később Havertz egyedül vihette a labdát kapura, de a bal alsó sarok mellé lőtt, majd amikor nagyon hajtottak a dánok is az egyenlítésért, megkapták a második gólt: a 68. percben Schlotterbeck hosszú labdával indította a bal oldalon meglóduló Musialát, aki kapura törhetett, majd nyolc méterről a kapus mellett a bal alsó sarokba helyezett – 2-0. Nagy volt az iram, ám a németek már nem engedték ki a kezükből a meccset, 2-0-ra nyertek, és megérdemelten jutottak tovább.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő, szombat: Svájc–Olaszország 2-0 (1-0), Berlin, Olimpiai Stadion, jv. Szymon Marciniak (lengyel), gólszerzők: Freuler (37.), Vargas (46.); Németország–Dánia 2-0 (0-0), Dortmund, jv.: Michael Oliver (angol), gólszerző: Havertz (11-esből 52.), Musiala (68.)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.