Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A Ferencváros hazai pályán kezd a Bajnokok Ligája selejtezőjében

Szerdán tartották a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának sorsolását. A magyar bajnok Ferencváros ebben a körben kezdi meg idei nemzetközi szereplését, méghozzá hazai pályán. A Ferencváros ellenfele a walesi The New Saints vagy a montenegrói Decic lesz.

2024. 06. 19. 12:20
Budapest, 2024. május 19.
A Ferencváros TC játékosai a bajnoki kupával az OTP Bank Liga  NB I 33., utolsó fordulójában az Újpest FC ellen játszott mérkõzés után tartott bajnokavatón a Groupama Arénában 2024. május 19-én.
A Ferencváros egymás után hatodszor nyerte meg a bajnokságot és ismét a BL-be vágyik Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2024/25-ös idényben immár zsinórban hatodik alkalommal a Ferencváros képviseli a magyar bajnokságot a Bajnokok Ligája selejtezőjében. 2020-ban a Ferencváros eljutott a csoportkörig, tavaly viszont már a kvalifikáció első körében kiesett. Utóbbi eset idén biztosan nem ismétlődik meg, a Fradi a selejtező második fordulójában lép először pályára.

Pascal Jansen Ferencváros Bajnokok Ligája selejtező új játékosok
Pascal Jansen walesi vagy montenegrói rivális ellen ülhet először a Ferencváros kispadján (Fotó: Fradi.hu)

Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros idén biztosan három selejtezős párharcot vív a nemzetközi porondon. Egy megnyert párharc már biztosan főtáblát érne a Fradinak valamelyik sorozatban (BL, Európa-liga vagy Konferencialiga), ahhoz, hogy az igazi álom, a Bajnokok Ligája-szereplés meglegyen, mindhárom selejtezős ellenféllel szemben tovább kell jutnia az új vezetőedző, Pascal Jansen irányításával.

Ferencváros: kötelező a főtábla

A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy a Ferencváros július 23-án vagy július 24-én hazai pályán kezdi meg az első BL-selejtezős párharcát, az ellenfele pedig a walesi The New Saints és a montenegrói Decic párharcának győztese lesz.

A tavalyi, Klaksvík elleni kudarc után kissé óvatosan, de le kell írni: bármelyik ellenféllel szemben kötelező feladat lesz a továbbjutás a Ferencvárosnak.

A Puskás Akadémia nehéz ellenfelet kapott

A Ferencváros mellett még három magyar klub lesz érdekelt a nemzetközi sorozatok selejtezőjében. A Paks a román másodosztályú Corvinul Hunedoara ellen lép pályára az Európa-liga kvalifikációjának első fordulójában. Továbbjutás esetén a tolnaiakra a horvát Rijeka vár.

A Konferencialiga selejtezőjébe a második fordulóban csatlakoznak be a magyar csapatok: a Fehérvár ellenfele az azeri Szumgajit lesz, a Puskás Akadémia az ukrán Dnipro ellen játszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.