Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Francesco Tottihoz hasonlították Szoboszlait az írek, akik Kerkez Milost is kiemelték

Az ír lapok elsősorban John O'Shea ideiglenesen megbízott szövetségi kapitány jövője szempontjából elemezték az ír labdarúgó-válogatott Magyarország elleni, kedd esti 2-1-es győzelmét, ám a felkészülési meccs kapcsán kiemelték Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos teljesítményét is.

2024. 06. 05. 13:05
Dublin, 2024. június 4. A magyar csapat tagjai a keddi barátságos mérkőzés után a dublini Aviva Stadionban. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott kedden egy 92. percben kapott góllal kapott ki Írország vendégeként Dublinban. Szerdán az ír sajtóban is téma volt a találkozó.

DIBUSZ Dénes
A döntő pillanat: a labda a magyar kapuban kötött ki a 92. percben. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai dicsérete

Az Irish Times tisztességes győzelemről írt, kiemelve, hogy az ír nemzeti csapat  hosszú idő után először nyert egy nemzetközileg elismert csapat ellen. A lap felidézte, hogy Magyarország a győzelemért támadott, de az eladott labdával megiramodó Troy Parrott megszerezte a meccset eldöntő gólt. A cikk azt is megjegyezte, hogy a lövés nem volt igazán jó, hiszen a második játékrészben védő beleért, de a labda végül a hálóba vágódott.

Szoboszlai Dominiket külön kiemelte a cikk mint a mezőny legjobbját, aki tarthatatlan volt. A beszámoló szerint a magyar csapatkapitány olyan szabadsággal futballozhat a pályán, mint Francesco Totti fénykorában. A Liverpool sztárjának csatáját a másik csapatkapitánnyal, Séamus Colemannel pedig mini Mersey-parti derbiként jellemezte, tekintve, hogy utóbbi az Everton futballistája.

KLEINHEISLER László; SZOBOSZLAI Dominik; MILOS, Kerkez
Coleman és Szoboszlai többször megtalálta egymást a keddi meccsen. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Kerkezt a Manchester United figyeli?

Az Irish Daily Mirror szerint O’Shea-nek három meccs alatt sikerült radikálisan megváltoztatnia az ír válogatott játékát. Ez nem azt jelenti, hogy Parrott gólja automatikusan meghosszabbította O’Shea szerződését, de a 2024-es Eb-résztvevő ellenfél elleni győzelem mindenképpen megerősítette az ideiglenes szövetségi kapitány pozícióját – írta a napilap, amely szerint döntetlen esetén nem lettek volna okosabbak a jövőt illetően.

játéka mellett Kerkez Milost emelte ki az Irish Daily Mirror, amely szerint a Bournemouth baloldali védőjét a Manchester United figyeli. Hozzátette: a kedd este lejátszott meccs alapján nem nehéz látni, hogy miért.

A dublini találkozó után már csak egyetlen felkészülési mérkőzés vár Magyarországra az Eb előtt, szövetségi kapitány együttese június 8-án, szombaton az izraelieket fogadja Debrecenben.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.