Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Marco Rossi így minősítette Szoboszlai játékát az írek elleni vereség után

Véget ért a magyar labdarúgó-válogatott veretlenségi sorozata Írország ellen kedden este, Marco Rossi csapata egy hosszabbításban bekapott gól miatt 2-1-re kikapott Dublinban. A szövetségi kapitány szerint így nem lehet veszíteni, Szoboszlai Dominiktől pedig minden bizonnyal többet vár. Rossi most még aggódhat is az Eb előtt, mert Dárdai Márton már sérülten játszotta végig a meccset.

2024. 06. 05. 5:45
ROSSI, Marco; SZOBOSZLAI Dominik
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) és Szoboszlai Dominik az Írország-Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennégy veretlen meccs után kapott ki a vezette magyar válogatott az írek ellen Dublinban. Pedig döntetlenszagú mérkőzés volt, a vereséget az okozta, hogy a hosszabbításban a saját szöglete után nem tudta megjátszani a labdát a csapat, így az írek zavartalanul átrohanhattak a fél pályán egészen kapujáig, és még szerencséjük is volt, hogy a megpattanó lövésből gól lett.

az írországi vereség után is a csapat élére állt a magyar szurkolók előtt. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mondhatnánk, hogy inkább most hibázzunk, inkább most legyen balszerencsénk, mint majd a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságon. Csakhogy ez ilyenkor mindig olcsó vigasz, mert a hiba az hiba, ami mindig bosszantja az embert. Így volt ezzel Marco Rossi is.

– Írország két helyzetből szerzett két gólt ellenünk – jegyezte meg a szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Dublinban. – Minden gólt hiba előz meg, de nem mindegy, hogy milyen. A 92. percben nem kaphatsz ilyen gólt. Meg kell tanulni megtartani a döntetlent az ilyen meccseken. A szögletünk után felborult az egyensúlyunk, ezért kaptuk a második gólt. Az elsőnél meg az ellenfél csatárát hagytuk teljesen üresen. Ilyen hibákat nem követhetünk el újra. Szép volt a tizennégy meccses veretlenségi sorozat, de nem véletlenül hangoztattam, hogy nem vagyunk Anglia vagy Németország szintjén. Építkezünk.

 

Marco Rossi: Dárdai fájdalma, Szoboszlai közepese

Rossi kiemelte, hogy több játékos sem volt teljesen rendben fizikailag: és Loic Nego is ezért jött le. Ám amikor Dárdai Márton is jelezte, hogy fájdalmai vannak, őt már nem lehetett lehozni a pályáról, addigra elfogytak ugyanis a cserelehetőségek. – Remélem, hogy nem történt semmi komoly baj, és senkit sem kell nélkülöznöm sérülés miatt.

A szövetségi kapitány az idény hajrájában a Liverpool kezdőjéből kiszoruló Szoboszlai Dominik írek elleni teljesítményét is minősítette: – Szoboszlai most közepes estét fogott ki, de ilyen a futball. Sallai Rolandnak jobb napja volt elöl, de alapvetően a csapat hozzáállásával nem volt gond.

A magyar válogatott legközelebb szombaton Izrael ellen lép pályára Debrecenben, majd június 15-én Svájc ellen kezdi meg a szereplését a németországi Eb csoportkörében.

Dibusz Dénes és Lang Ádám is nyilatkozott lapunknak Dublinban:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.