Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ezt válaszolta Dibusz arra, hogy ő vagy Gulácsi lesz a kezdő kapus az Eb-n

Dibusz Dénes a második félidőben védte a magyar labdarúgó-válogatott kapuját Írország ellen Dublinban kedden este, és nehezen élte meg a hosszabbításban bekapott gólt. Lapunk kérdésére azt is elárulta, hogy ő és Gulácsi Péter már tudják, milyen döntést hozott Marco Rossi, melyikük lesz a válogatott kezdő kapusa a németországi Európa-bajnokságon.

2024. 06. 05. 7:00
DIBUSZ Dénes
Dibusz Dénes kapus a magyar labdarúgó-válogatott edzésén. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a márciusi két meccset, úgy az írek ellenit is felosztotta két egyenértékű kapusa között az első félidőben a másodikban védett Dublinban, ahol tizennégy veretlen meccs után 2-1-re kikapott a magyar válogatott.

DIBUSZ Dénes
Dibusz Dénes tehetetlen volt, ezzel a góllal győztek az írek a magyar válogatott ellen Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mindkét magyar kapus egy gólt szedett be az írek ellen, az elsőért Gulácsit inkább felelőssé lehet tenni, mint a másodikért Dibuszt: a Lipcse kapusa nem volt összhangban a védőkkel a beadásnál, amiből gól lett, a Fradi csapatkapitánya viszont kiszolgáltatott helyzetben is kis híján védeni tudott a hazaiak 92. perces ziccerénél. Dibuszt ez persze nem vigasztalta, amikor lapunknak értékelt a helyszínen.

– Magunkat vertük meg, hiszen a végén eléggé összehoztuk a második gólt – jelentette ki Dibusz. – Próbáltunk lejátszani egy szögletet, beleblokkoltak egy lövéskísérletbe, ami után még meg szerettük volna játszani a labdát, sajnos abba is beleblokkoltak, így gyakorlatilag ketten vezették rám a labdát a pálya közepétől. És akkor még az a szerencse sem volt meg, hogy tudjak hárítani, mert úgy perdült fel a lábamról a labda, hogy a kapuba jutott. Több fifti-fifti szituációból rosszul jöttünk ki, és ha bármelyikből jól jövünk ki, akkor nem ez lesz a vége.

Dibusz Dénes már ismeri a sorsát

Rákérdeztünk arra is, ami a válogatott legtöbb szurkolóját izgatja, és amiről mindenkinek van véleménye: ki lehet a válogatott kezdő kapusa az Eb-n?

– Igazából mi már tudjuk a döntést – válaszolta Dibusz. – Erre a két felkészülési mérkőzésre és az Eb-re is tudjuk, hogy mi a terv.

Már csak Marco Rossin múlik, mikor árulja el. Legkésőbb június 15-én, a Svájc elleni első Eb-csoportmeccsen kiderül, de addig talán felesleges titkolózni. Előtte mindjárt szombaton lesz még egy felkészülési meccse a válogatottnak Izrael ellen Debrecenben.

A magyar gólszerző elfáradt Dublinban

az írek elleni egyenlítő gól szerzője már arról beszélt a meccs után az újságíróknak, hogy benne nem támadtak kételyek az írek elleni vereség miatt.

– Ebből ki fogunk jönni, bennem nincs semmi kétség, amiért most kikaptunk tizennégy meccs után először – fogalmazott Lang, aki már a harmadik Eb-jére készül. – Építettünk egy szép sorozat, ami most sajnos véget ért, és nagyon bosszantó, hogy így ért véget. De ez egy felkészülési mérkőzés volt az Eb-re, elkövettünk két nagy hibát, amit megbüntettek, egyébként pedig szervezetten végeztük a dolgunkat. Szóval ebből fel fogunk állni.

Lang a tavasszal sérülés miatt nem léphetett pályára a ciprusi klubjában. Most már rendben van a lába, de fizikailag még van lemaradása.

– Őszintén bevallom, hogy izomzatban elfáradtam, ezért volt a csere is – árulta el a védő, aki 73 percet töltött a pályán. – Rég nem játszottam mérkőzést, ez ráadásul fizikális, intenzív meccs volt, nem meglepő, hogy nem bírtam végig.

Dibusz Dénes és Lang Ádám videónkban bővebben is nyilatkoztak:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.