Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Lang Ádám: Sajnos veszítettünk, de nem kell a kardunkba dőlnünk!

A június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott Dublinban játszott felkészülési mérkőzést, és az utolsó percben kapott góllal 2-1-re kikapott Írországtól. Ezzel a csapat 14 egymás után veretlenül megvívott mérkőzés után szenvedett vereséget úgy, hogy a saját szögletéből kapta a második gólt. A mérkőzést követően Lang Ádám, Nagy Ádám és Marco Rossi nyilatkozott az M4 Sportnak.

2024. 06. 04. 23:26
LANG Ádám
Lang Ádám egyenlítő gólja, sajnos nem ez volt a meccs utolsó találata Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két enyhén szólva is elkerülhető gólt kapva 2-1-es vereséget szenvedett a magyar válogatott Dublinban. Ezzel megszakadt a veretlenségi sorozata, ám ennél bosszantóbb, hogy végig jobban játszott a lanyha iramú, nagyon is barátságos találkozón. Az első találat előtt és hibázott nagyot, utána az utóbbi egyenlített, majd a második félidő hosszabbításában szöglet után Kleinheisler László eladta a labdát, az írek kapura fordultak, és mert senki sem maradt hátul biztosítani, a labdát szabadon rávezetve a csereként a szünetben beállt Dibusz Dénesre, megszerezték a győztes gólt. 

A legvégén örülhetett az ír válogatott. Fotó: MTI/Illyés Tibor

– A bekapott gólnál jobban kellett volna helyezkednem – mondta a találkozó után Lang Ádám az M4 Sport kamerája előtt. – Örülök, hogy egyenlítettem, nem volt nehéz dolgom. Szerintem jól működött a játékunk néhány technikai hiba ellenére is, többet birtokoltuk a játékot, nem éreztem, hogy az írek nagyobb veszélyt jelentenének. A legvégén történtekből tanulnunk kell, mert fegyelmezetlenség és szervezetlenség miatt kaptuk a második gólt. Senki sem szeret veszíteni, most sajnos veszítettünk, de nem kell a kardunkba dőlnünk. Sokszor nyílt előttem folyosó, ezért léptem be többször is a támadásokba, emiatt el is fáradtam, kértem a cserémet. 

Utána következett: – A tempót illetően nem volt rossz a meccs, de túl sokat tartottuk a labdát passzívan a saját térfelünkön. Ezen a meccsen megérezhettük, mire számítunk majd a szintén agresszív skótok ellen az Eb-n. Megbeszéltük, bátran passzoljunk előre, de túl sok volt az eladott labda, és ekkora hibát nem engedhetünk meg magunknak, mint amilyet elkövettünk a második ír gól előtt. Az utolsó percekben nem szabad ekkorát kockáztatnunk, tudjuk, mit nem szabad elkövetnünk az Európa-bajnokságon.

ROSSI, Marco; SZOBOSZLAI Dominik
a döntetlennek sem örült v.   Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezután Marco Rossi szövetségi kapitány nyilatkozott: – Senki sem halt bele ebbe az eredménybe, de nem vagyunk boldogok. A döntetlennek sem örülnénk, mert több helyzetünk volt. Egy hibából kaptunk egy gólt, utána uraltuk a meccset, ennek ellenére a végén kikaptunk. Tanulnunk kell a hibáinkból, ilyen kontrát nem engedhetünk meg az ellenfélnek. Megszerveztük a rögzített játékhelyzeteket, ilyenből egyenlítettünk, a szögleteknél is megvan a tervünk, Szoboszlai lövése balszerencsésen pattant le. Sajnos nem kikényszerített hibával ajándékoztunk gólt az ellenfélnek. Nem mondhatom, hogy a jövőben nem szenvedünk vereséget, ugyankkor a múltban sohasem adtunk ilyen ajándékot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.