Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Eldőlt a kapuskérdés? Íme Marco Rossi írek elleni kezdője!

Marco Rossi szövetségi kapitány kijelölte a magyar labdarúgó-válogatott kezdőjét az Írország ellen kedd este (20.45) kezdődő felkészülési mérkőzésre. A legfontosabb kérdés már a közelgő Európa-bajnokság miatt is az volt, hogy ki lesz kapus: a választás most Gulácsi Péterre esett, az Eb-selejtezőket végig védő Dibusz Dénes a kispadra szorult.

2024. 06. 04. 19:37
DIBUSZ Dénes; ROSSI, Marco
Marco Rossi szövetségi kapitány (k), mögötte Dibusz Dénes kapus a magyar labdarúgó-válogatott edzésén. Az írek ellen Gulácsi Péter véd. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a hétfői sajtótájékoztatón elárult egy-két részletet az írek elleni kezdőről, például azt, hogy a Bundesligában az egész idényben alig játszó kikerül a csapatból, a helyén a ballábas belső védő Dárdai Márton lesz a német másodosztályú Herthából. Ha ezt figyelembe vesszük, nem hozott sok meglepetést Rossi kezdője, amely a jelenlegi talán legerősebb magyar válogatott.

Így áll fel a magyar válogatott Dublinban az írek ellen: Dárdai Márton – Loic Nego, Varga Barnabás,

Gulácsi vagy Dibusz? Ezzel eldőlt?

A június 14-én kezdődő németországi Eb előtt a legfontosabb kérdés az, hogy ki lehet az első számú kapusa a válogatottnak , hiszen Gulácsi Péter és személyében két egyenrangú játékos pályázik ugyanarra a helyre. Rossi korábban azt ígérte, hogy a júniusi felkészülési meccsekre meghozza a döntését, s bár bejelentést még nem tett ez ügyben, abból, hogy Dublinban Gulácsi állhat a kapuba, akár arra is következtethetünk, hogy mellette tette le a voksát. Biztosak persze csak akkor lehetünk ebben, ha maga Rossi jelenti ki, hogy döntött. Pláne, hogy a szövetségi kapitány a meccs előtt elárulta, tervei szerint a félidőben kapust cserél majd.

A magyar csapat egyébként mintegy másfél órával a kezdés előtt érkezett meg a dublini Aviva Stadionba, ahol a játékosok első útja a pályára vezetett, a még teljesen üres arénában vették szemügyre a játékteret. Legtovább Sallai Roland maradt kint a pályán, a többiek már eltűntek a lelátó alatt, amikor a Freiburg támadója még mindig kint volt, feltehetően zenét hallgatva spannolta magát a meccsre.

Dublinban folytatódik Lang Ádám sorozata: mivel ott van a kezdőben, most már biztos, hogy zsinórban a 29. válogatott meccsen is pályára lép, 2021 szeptembere óta egy mérkőzést sem hagyott ki Marco Rossi csapatában. A tavaszi sérüléséből felépülő védő nemrég nagyinterjút adott lapunknak, amelyben gyermekkori traumájáról is vallott.

Vajon melyik magyar játékos adja az írországi Limerickből a meccsre érkező hétéves Dorkának a mezét? 

Felkészülési mérkőzés:
Írország–Magyarország, Dublin, 20.45 (tv: M4 Sport)

Megérkeztek a magyar szurkolók is a vendégszektorba, többek között Gyöngyös és Hegykő feliratú zászlókat is lehet látni. Eközben madarak lepték el a lelátó másik oldalát az Aviva Stadionban.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.