Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Az írek béna magyar szóviccel vezetik fel a Marco Rossi csapata elleni meccset

Aggódnak az írek, hogy csökken az érdeklődés a labdarúgó-válogatottjuk iránt, ami nem csoda, hiszen hazai pályán legutóbb egy éve tudtak győzni. Erre utal az Irish Daily Star keddi címlapja is, amely a divatból még mindig ki nem kopó béna „Hungary-hungry” szóviccel vezette a magyar válogatott elleni ma esti meccset. Két hete a Bayer Leverkusen elvesztette Dublinban a hosszú veretlenségét, Marco Rossi csapata remélhetőleg nem jár így.

2024. 06. 04. 14:37
A magyar csapat tagjai az Írország elleni másnapi felkészülési labdarúgó-mérkőzés előtt Dublinban, az Aviva Stadionban, vagy másként a Dublin Arénában. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angol nyelvterületen még mindig nem ment ki a divatból a béna magyar szóvicc, amelyben a hungry (éhes) és Hungary (Magyarország) szavakat keverik. Az egyik legnagyobb nyomtatott ír napilap, az Irish Daily Star ugyanis a „Hungary for a win” felütéssel vezette fel a címlapján a magyar válogatott elleni keddi felkészülési meccset, mintegy viccesen jelezve, hogy éhesek a győzelemre a magyarok ellen.

Hungary, avagy hungry - ír szóvicc a magyarok elleni meccs előtt a címlapon

A cikkben éppen erről beszél John O’Shea, az írek ideiglenes szövetségi kapitánya: – Régen nyert már a válogatottunk, éhesek vagyunk a győzelemre, le akarjuk győzni a magyarokat. Különösen hazai pályán, mert csak így jöhet vissza az önbizalmunk.

Az Irish Daily Star egyébként javarészt nem az Európa-bajnokságra készülő magyarokkal foglalkozik, hanem saját csapata sebeit nyalogatja, és amiatt kritikus, hogy O’Shea méltatlan helyzetbe került, amiért még mindig nincs végleges kapitány. Az ír válogatott tavaly október óta nem győzött, akkor Gibraltár ellen idegenben ért el sikert, hazai pályán pedig egy éve, tavaly júniusban nyert legutóbb, szintén a városállam csapata ellen.

Aggódnak is az írek, hogy csökken az érdekélődés az Eb-selejtezőkön is elbukó válogatottjuk iránt, a szövetség abban reménykedik, hogy a magyarok ellen legalább 37 ezer ember ott lesz a mintegy ötvenezres stadionban. Ehhez persze az Írországban élő magyarok is hozzájárulhatnak majd.

előtt Xabi Alonso pórul járt Dublinban

A Marco Rossi vezette magyar válogatott ugyanakkor már 14 mérkőzés óta veretlen, és Dublinban folytathatja a kiváló sorozatát. A helyszín vészjósló is lehet, hiszen két hete éppen itt vesztette el a Bayer Leverkusen az 51 mérkőzés óta tartó veretlenségét az Atalanta elleni Európa-liga-döntőben.

Remélhetőleg Rossi válogatottja nem jár úgy, mint Xabi Alonso csapata Dublinban.

Felkészülés mérkőzés:
Írország–Magyarország, Dublin, 20.45 (tv.: M4 Sport)

Helyzetjelentés Dublinból:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.