Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

A vízen eldőlt, Kozák Danutát már csak az asztalnál menthetik meg

Aranyérmes lett a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Dorka összetételű magyar kajak négyes a Szegeden zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. Csipes Tamara tehát a második aranyérmét jelentette az Eb-n. A sikernek egyetlen magyar vesztese van: ezzel valószínűleg eldőlt, hogy Kozák Danuta nem lehet ott a párizsi olimpián.

2024. 06. 15. 13:35
Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Dorka, női kajak négyes
Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Dorka összetételben nyert Eb-t a magyar négyes Forrás: MKKSZ/Szalmás Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszul rajtolt a magyar női négyes, utána azonban méterről jött egyre feljebb, 300 méternél az élen állt, végül magabiztos győzelmet aratott. Az aranyérmen felül az is látszott, hogy a lányok szépen, ritmusosan együtt eveznek, öröm volt nézni a mozgásukat. Rövid idő alatt is érezhető a hajón Csipes Ferenc munkája.

PUPP Noémi; CSIPES Tamara; FOJT Sára, kajak-kenu Európa-bajnokság, kozák danuta
Örömkönnyek a dobogó tetején. Fotó: Kovács Tamás

A négyestől az volt az elvárás, hogy végezzen dobogón, ezt bőven teljesítette, tehát azt gondolhatnánk, hogy a négyes tagjai – Pupp Noémi, Fojt Sára, Gazsó Dorka – alkotják majd az olimpiai csapatot. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Kozák Danutának nincs több esélye. Ám úgy értesültünk, a szövetségben továbbra sem tettek le arról, hogy valamiképpen helyet szorítsanak a hatszoros olimpiai bajnoknak a négyesben, noha Kozák egyesben csupán hatodik lett a válogatón.

Egyelőre annyi biztos, hogy Csipes Tamara egyesben és a négyessel is Eb-aranyérmes és vasárnap Gazsóval párosban is esélyesként áll rajthoz.

Kozák Danutáról aztán majd Hüttner Csaba szövetségi kapitány és az elnökség dönt. Pedig szerencsésebb, ha a vitás kérdések a vízen dőlnek el.

Már hat arany az Eb-n

Győzött a Kiss Ágnes, Nagy Bianka női kenu kettes is, ezzel szombaton már négy, összességében pedig hat aranyéremnél tartanak a magyarok az Európa-bajnokságon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.