Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Mi lenne, ha Kopasz Bálintnak nem volnának magánéletbeli problémái?

Kopasz Bálint valamivel több mint négy másodpercet vert első számú hazai riválisára, Varga Ádámra K-1 1000 méteren a Szegeden zajló kajak-kenu válogatón. Az olimpiai bajnok elmondta, magánéletbeli problémák hátráltatják, s az olimpiáig még szeretne gyorsulni.

2024. 06. 07. 12:25
KOPASZ Bálint, Varga Ádám, kajak-kenu, válogato, olimpia
Kopasz Bálint hatalmas fölénnyel győzött a királyi számban Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csupán három fő részvételével rendezték a kajak egyes ezer méteres döntőt, hogy a szél, a pályabeosztás véletlenül se befolyásolja a versenyt. Varga Ádám és Szántói-Szabó Tamás úgy 250 méterig tartotta a lépést Kopasz Bálinttal, előbb Szántói Szabó szakadt le, de féltávnál már Varga Ádám is jelentős hátrányban volt. Az olimpiai címvédő végül hatalmas fölénnyel, több mint négy másodperces előnnyel, 3:26 perces kitűnő idővel győzött.

– Szeretném tartani a formát, de talán picit még fejlődni is tudok még az olimpiáig a gyorsító munkával – jegyezte meg a futam után, hogy magánéletbeli problémák hátráltatják, jelesül építkezik, ami sok energiáját elszívja. 

Kopasz idén még veretlen, győzött az első válogatón és a szegedi világkupán is, s természetesen esélyesként várja a jövő heti Európa-bajnokságot is. Utána, miként elmondta, vagy Algyő környékén, a Tiszán tart pótalapozást, vagy felmegy a hegyekbe 1400 méter magaslatra.

Nyilván semmit sem illik elkiabálni, de jelenleg valaszínűleg a teljes magyar olimpiai csapatban Kopasz Bálint győzelme a legvalószínűbb a párizsi olimpián.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.