Messiért aggódott fél Argentína a szörnyű gázolás után + videó

Argentína a Kanada feletti 2-0-s győzelemmel mutatkozott be a Copa Américán. Legalább ekkora siker, hogy a világbajnoki címvédő nem vesztette el Lionel Messit a mérkőzésen, akit a kanadai Bombito szörnyű mozdulattal kaszált el.

2024. 06. 21. 7:19
Lionel Messi
Lionel Messi elterült a gyepn az eset után Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak Európában, Amerikában is zajlik a kontinensviadal. A Copa Américát már régóta nem nevezhetjük csupán a déli szubkontinens tornájának, idén például az Egyesült Államok a rendező, s az USA mellett Kanada, Mexikó, Jamaica, Costa Rica és Panama is ott van a 16-osra felduzzasztott mezőnyben.

Lionel Messi, Bombito, Copa America 2024, szabálytalanság, Argentína, Kanada
Lionel Messi szenved, Bombito szánja-bánja, a játékvezető pedig megenyhül, sárga lapot sem adott

Természetesen a világbajnoki címvédő Argentína a 2024-es Copa első számú esélyese. Európai idő szerint péntek hajnalban játszották az Argentína–Kanada nyitómérkőzést Atlantában. Az argentinok, Messivel a soraikban, megszenvedtek a győzelemért. Alvaraz csak a második félidő elején, a 49. percben szerzett vezetést, majd Martínez a 88. percben állította be a végeredményt Messi gólpasszából.

Messi megúszta…

A mérkőzés legizgalmasabb jelenete azonban a 37. percben játszodott le, amikor a kanadai két méterről csúszott rá Messi lábára.

A nyolcszoros aranylabdás fájdalmasan terült el, hosszú ápolás következett, s az argentinok megkönnyebbülésére Messi tudta folytatni a játékot.

Az egészben az a legszebb, hogy a piros lapot érő belépőért Bombito még csak sárga lapot sem kapott.

A Copa ugyanakkor végződik, mint az Eb

A negyvennyolcadik Copa Américát június 20. és július 14. között rendezik meg, tehát a torna döntőjét ugyanazon a napon játsszák, mint az Európa-bajnokságét.

A Copa América csoportbeosztása:
A csoport: Argentína, Peru, Chile, Kanada
B csoport: Mexikó, Ecuador, Venezuela, Jamaica
C csoport: Egyesült Államok, Uruguay, Panama, Bolívia
D csoport: Brazília, Kolumbia, Paraguay, Costa Rica

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.