Következő mérkőzések
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia

Luciano Spalletti a fél olasz válogatottat kicserélte Svájc ellen

Egy órával a kezdés előtt került nyilvánosságra az első Európa-bajnoki nyolcaddöntő résztvevőinek, Olaszországnak és Svájcnak az összeállítása. Luciano Spalletti olasz szövetségi kapitány hat helyen is változtatott a legutóbbi, Horvátország elleni kezdőcsapaton.

2024. 06. 29. 17:41
SPALLETTI, Luciano
Luciano Spalletti olasz szövetségi kapitány elégedetlen volt az eddigi összeállítással. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelek szerint nemcsak az olasz szurkolók, hanem az olasz szövetségi kapitány, Luciano Spalletti is elégedetlen a csapata eddigi teljesítményével. A harmadik csoportkörben Olaszország szenvedve, a 98. percben lőtt góllal mentette 1-1-re a mérkőzést, és ezzel a második helyen jutott tovább. Az Európa-bajnokság első nyolcaddöntőjén a az olaszok ellenfele szombaton 18 órakor Svájc, és Luciano Spalletti hat helyen is megváltoztatta a horvátok elleni kezdőcsapatot, kikerült a védelemből Calafiori, a középpályáról Jorginho és a teljes támadó sor, Raspadori, Pellegrini, Di Marco és Retegui, bekerült a helyükre Mancini, Cristante, Fagioli, Chiesa, Scamacca, és El Shaarawy.

Így kezdenek

Svájc: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Aebischer, Freuler, Xhaka, Rieder – Vargas, Embolo, Ndoye. Szövetségi kapitány: Murat Yakin
Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Darmian – Cristante, Fagioli, Barella – Chiesa, Scamacca, El Shaarawy. Szövetségi kapitány: Luciano Spalletti 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.