Tégla van a csapatban! Kifakadt Spalletti, az olaszok kapitánya

Olaszország a horvátok elleni 1-1-es döntetlennel Spanyolország mögött másodikként továbbjutott a B csoportból a labdarúgó Európa-bajnokságon, Luciano Spalletti mégsem elégedett. Az olaszok kapitánya bírálta a játékosait, majd szörnyű vádat fogalmazott meg: tégla van a csapatban.

2024. 06. 25. 8:42
SPALLETTI, Luciano
Luciano Spalletti nem finomkodott a szavakkal az olasz-horvát meccs után Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luciano Spalletti csak látszólag, a nevek alapján küldte pályára szinte ugyanazt a kezdőcsapatot Horvátország ellen, mint korábban Spanyolországgal szemben. A felállás ugyanis megváltozott: 4-3-3 helyett az olaszok a horvátok ellen 3-5-2-es hadrendben futballoztak. Az olaszok sokáig kínlódtak, a horvátok szereztek vezetést, Mattia Zaccagni csak a 98. percben mentette 1-1-re a mérkőzést, amivel az olaszok továbbjutottak.

Mattia Zaccagni, Olaszország
Az olasz játékosok ünneplik Mattia Zaccagni győztes gólját (Fotó: Petr David Josek)

Amikor az egyik olasz újságíró azzal hozakodott elő, az ő információi szerint a játékosok is örülnek az olaszok megváltozott felállásának, Spalletti kifakadt:

Nyilvánvalóan van valaki a csapatban, aki információkat szivárogtat ki, hatalmas károkat okozva ezzel a válogatottnak.

Spalletti szerint ugyanis arról senkinek sem szabadna tudnia, hogy mi történik az öltözőben, miről beszélgetnek egymás között a játékosok, illetve a játékosok és az edzői stáb tagjai. Később aztán kioktatott egy újságírót, ugyan mi kivetnivaló van abban, hogy a döntések előtt kikéri a játékosok véleményét is.

Spalletti a csapatával szemben is megfogalmazott bírálatot.

– Az első félidőben nagyon félénken futballoztunk. Később is kevés helyzetet dolgoztunk ki. Kevés helyzetből pedig csak kevés gólt lehet szerezni. Egyelőre inkább csak villanásokat láttam a csapattól – dohogott az olaszok szövetségi kapitánya, hozzátéve, tudja, hogy a csapata sokkal többre képes ennél.

Az Olaszország–Horvátország mérkőzés elemzése a Szpíker korneren:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.