Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Véres párharcok, fejbe rúgás és ütés után lett ezüstérmes a magyar válogatott

Az olimpiai kvótás magyar női vízilabda-válogatott 10-8-ra győzte le a házigazda Görögországot a Tetisz Kupa nemzetközi felkészülési torna utolsó játéknapján, vasárnap, ezzel a második helyen végzett.

Forrás: MTI2024. 06. 30. 14:08
Mihók Attila utasításokat ad a nőivízilabda-válogatott tagjainak
Mihók Attila utasításokat ad a nőivízilabda-válogatott tagjainak Fotó: Domotor Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség honlapja szerint az első negyedben is voltak véres jelenetek, aztán a másodikban kezdett elfajulni a „barátságos” meccs. Először Keszthelyi Rita és Athina Giannopoulou párharcából utóbbi súlyosan vérző fejjel került ki, később Mahieu Geraldine ütése ért piros lapot, a harmadik játékrészben pedig Garda Krisztinát fejbe rúgta Maria Patra, úgyhogy neki is villant a piros. A szó szerinti összecsapásból a magyar válogatott került ki győztesen, 10-8-ra verte a házigazdát.

– Ezzel a csapattal gyakorlatilag ez az első ilyen torna, ami nem világesemény, és ahol nap nap után különböző stílusú és minőségű ellenfelekkel játszhattunk – mondta Mihók Attila. A szövetségi kapitány arra utalt, hogy miután Cseh Sándorral tavaly ősszel átvették a csapatot, az Európa-bajnokság, majd a világbajnokság előtt egy-egy tesztmeccsük volt, de klasszikus felkészülési tornára nem jutott idejük.

– Elégedettek lehetünk, bár nyilván nem úgy képzeltük ezt a hétvégét, hogy rögtön kikapunk az ausztráloktól. Rendeztük a védekezésünket, aminek nálunk mindig is a célkeresztben kell lennie. Meccsről meccsre, vagy inkább negyedről negyedre javultunk, és pont ma, a görögök ellen sikerült a legjobbat nyújtani ezen a téren – magyarázta a tréner.

A válogatott Görögországból nem tér haza, hanem San Franciscóba repül, ahol tíz napig együtt készül az előző három olimpiát megnyerő amerikai csapattal.

Az edzőpárosnak hamarosan három fővel szűkítenie kell a keretét. Mihók Attila elmondta: mindenképpen szeretné megnézni a statisztikákat, visszanézni az edzőmérkőzéseket, akár többször is, és csak ezt követően hozzák meg döntésüket.

Magyarország–Görögország 10-8 (2-1, 3-4, 1-1, 4-2)
a magyar gólszerzők: Keszthelyi 5, Varró 2, Kurucz-Gurisatti, Parkes, Peresztegi-Nagy 1-1

szombaton játszották:
Magyarország–Kanada 11-6 (3-2, 2-1, 5-1, 1-2)

pénteken játszották:
Magyarország–Franciaország 9-7 (2-3, 2-2, 3-1, 2-1)
Ausztrália–Magyarország 12-11 (5-2, 5-5, 1-4, 1-0)

A torna végeredménye: 1. Ausztrália, 2. Magyarország, 3. Görögország, 4. Kanada, 5. Franciaország

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.