Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Marco Rossi keményen reagált a bíró ténykedésére a németek ellen

Mindent egy lapra feltéve, őrületes tempóban kezdte a németek elleni meccset a Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Stuttgartban, de csak lesgólig jutott a csapat, a németek pedig végül 2-0-s győzelmet arattak. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a játékvezető kettős mércét alkalmazott, és ő nyújtotta a legrosszabb teljesítményt a pályán.

2024. 06. 19. 20:55
Marco Rossi a játékosai teljesítményével elégedett, a játékvezetőével nem
Marco Rossi a játékosai teljesítményével elégedett, a játékvezetőével nem Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danny Makkelie. Ezt a nevet jól meg fogjuk jegyezni, ő az a holland játékvezető, aki vitatott szituációban gólt ítélt a német válogatott javára az első félidőben a magyarok ellen, noha a találat előtt úgy tűnt, Ilkay Güngogan, ellökte Willi Orbánt . nem kertelt, határozott véleményt formált az esetről a meccset követő sajtótájékoztatón.

Németország-Magyarország EB
ellen követték el a vitatott szabálytalanságot, ami után a németek megszerezték a vezetést. Fotó: Mirkó István

– Sok helyzetet alakítottunk ki, de nem voltunk szerencsések a meccsen – kezdte Rossi, aztán rátért a játékvezető teljesítményére. – Nem keresek kifogásokat, de amit a bíró művelt ma, azt szerintem még a németek is látták, hogy kettős mércével fújt. Az első félidőben megítélt egy gólt, amikor ellökték Orbánt, a másodikban pedig hasonló szituációban befújta a szabálytalanságot. Csak egy mérce szerint lehet fújni, érdekes, hogy a VAR nem jelzett hibát. Ettől függetlenül a németek nyertek volna, mert jobbak, de a játékvezető volt a legrosszabb a pályán.

Marco Rossi szerint sokat javult a magyar válogatott mentalitása a Svájc elleni első fordulós, 3-1-es vereség óta.

– Dolgoztunk a taktikán és a mentalitáson, a srácok jól reagáltak erre, büszke vagyok a teljesítményükre – jelentette ki Rossi. – Veszíthetsz Németország ellen, hiszen világklasszis játékosai vannak. Nem véletlen, hogy a csapatunk értéke az egyhatoda az övéknek, ez nem csak kitaláció. A németek a fő favoritjai a tornának, nem volt szükségük bírói segítségre.

Két forduló után nulla ponttal áll a magyar csapat, amely papíron még továbbjuthat, de az esélyei lecsökkentek.

Marco Rossi: Fél lábbal már az Eb-n kívül vagyunk

– A futballban a ha nem játszik, ezért fél lábbal már az Eb-n kívül vagyunk – ismerte el Rossi. – Matematikailag még nem estünk ki, és az utolsó meccsen mindent meg akarunk tenni a győzelemért, nem akarunk pont nélkül távozni.

A magyar válogatott az utolsó meccsét vasárnap vívja Skócia ellen, amely az első fordulóban 5-1-re kikapott a németektől, ma 21 órakor pedig Svájc ellen lép pályára.

– Én mindig csak azt kérem a játékosaimtól, hogy kiköpjék a tüdejüket. Nem azt várom el, hogy nyerjünk, gólokat lőjünk, csak azt, hogy mindent adjunk bele. De ehhez jól szervezettnek kell lennünk taktikailag. Skócia ellen más meccsre számítok, föl fogunk készülni, de a legfontosabb a futballban az a képesség, hogy a pályán minden beleadjál.

Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:
Németország–Magyarország 2-0 (1-0), Stuttgart, 51 000 néző, jv.: Makkelie (holland). Gólszerző: Musiala (22.), Gündogan (67.)

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.