Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Rossi meghívójára már nem vár, új állampolgárságot kap a futballista

Sallói Dániel már tíz éve az Egyesült Államokban futballozik, s a héten megkapja az amerikai állampolgárságot. A Sporting Kansas City támadójának édesapja, Sallói István még tavasszal úgy nyilatkozott fiáról, hogy már nem számít Marco Rossi meghívójára, s valóban nem is volt tagja az Eb-keretnek. Ugyanakkor Sallói Dániel korábban szerepelt már tétmeccsen a magyar nemzeti csapatban, így semmiképpen sem lehet amerikai válogatott.

2024. 06. 28. 21:02
Sallói Dániel, magyar labdarúgó-válogatott, MLS, Marco Rossi, Gazdag Dániel, A látható légió
Sallói Dániel négyszer szerepelt a magyar válogatottban Fotó: AFP/Kisbenedek Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallói Dániel egyike azoknak a futballistáknak, akik édesapjukat követve kerültek be a magyar válogatottba. Sallói István tizenháromszor, a fia, Sallói Dániel négyszer szerepelt a nemzeti csapatban. A Sporting Kansas City magyar támadója 2021-ben, már kapitánysága alatt szerepelt a válogatottban, de legutóbb 2022 júniusában volt a magyar keret tagja.

FC Dallas v Sporting KC - MLS League Sallói Dániel amerikai állampolgár Marco Rossi magyar válogatott
Sallói Dániel hosszú évek óta stabil tagja a Sporting Kansas Citynek, a magyar válogatottban viszont nem tudott gyökeret ereszteni Marco Rossi alatt (Fotó: EYEPIX)

Tavasszal Sallói István elismerte, hogy fia már nem is számít arra, hogy bekerülhetne Marco Rossi Eb-keretébe, s a fiatalabb Sallói nem is tévedett.

Sallói Dániel amerikai válogatott lehet?

Sallói Dániel évek óta alapember az MLS-ben szerepelő Sporting Kansas Cityben, 2017-ben győztes gólt szerzett a kupadöntőben, 2021-ben pedig bekerült az észak-amerikai liga álomcsapatába.

A magyar támadó tíz éve költözött az Egyesült Államokba, s a hétvégén hivatalosan is megkapja az amerikai állampolgárságot.

Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy Sallói akárcsak elméletileg is szóba kerülhetne a Copa Américán bajban lévő amerikai válogatottnál. A támadó mind a négy alkalommal tétmeccsen (világbajnoki selejtezőn) szerepelt a magyar nemzeti csapatban, így a jelenlegi FIFA-szabályok értelmében már egyetlen más válogatottban sem szerepelhet.

A magyar válogatottban elméletileg továbbra is számításba jöhet Sallói játéka, de az elmúlt két év tapasztalatai alapján nem valószínű, hogy ez Marco Rossi kapitánysága alatt megtörténik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.