Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A sztárjátékos és a klubelnök balhéja színezte a döntő második meccsét

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga nagydöntőjének második meccsét is a Boston Celtics nyerte meg, amely ezúttal 105-98-ra verte meg a Dallas Maverickset. Luka Doncic, a Dallas szlovén sztárja a meccs közben látszólag kiszólt a Boston Celtics tulajdonosának a lelátóra, az esetre meglepő reakciót adott a mérkőzést után. Doncic tripla duplát ért el, mégis magára vállalta a felelősséget a vereségért.

2024. 06. 10. 9:53
NBA Finals Dallas Mavericks at Boston Celtics Luka Doncic
Luka Doncic tripla duplát ért el, mégis magát okolta a Dallas vereségéért Fotó: Reuters/Peter Casey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sima első meccs után a második már sokkal szorosabban alakult az NBA nagydöntőjében. A Dallas Mavericks jól kezdett, másfél negyedik vezetett, a mérkőzés hajrájában azonban a Boston Celtics magabiztos játékot nyújtott, és 105-98-as győzelemmel 2-0-ra növelte előnyét a párharcban. Luka Doncic eseménydús meccsen van túl, a Dallas szlovén játékosa tripla duplája ellenére magára vállalta a felelősséget a vereségért. Arról a balhéról viszont hiába faggatták, ami a harmadik negyed elején történt: Luka Doncic a Boston Celtics tulajdonosának, Wyc Grousbecknek üzent valamit a lelátóra.

NBA Boston Celtics tulajdonos Luka Doncic balhé Dallas Mavericks
Luka Doncic elmondása szerint nem tudja, hogy a képen látható Wyc Grousbeck a Boston Celtics tulajdonosa. Fotó: Reuters/David Butler II

Grousbeck a helyszíni beszámolók szerint tett a kitüntetett figyelemért, egyértelmű jelzéssel technikai hibát követelt Doncic ellen. A szlovén hamarosan pontos dobással reagált, majd kifordult a Celtics-tulajdonos felé, s mondott valamit, ami derültséget okozott a közeli széksorokban.

 

Doncic: Nem tudom, ki a Boston Celtics tulajdonosa

A vereség után Doncic egyébként sem volt jó kedvében, de a sportszakmai kérdésekre becsülettel válaszolt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Amikor viszont a balhét hozták szóba, akkor elkerülte a válaszadást. – Elnézést, nem tudom, ki a Boston Celtics tulajdonosa – reagált először Doncic, majd amikor az újságíró igyekezett leírni a történéseket, egyetlen „nem” szóval jelezte, hogy erről a témáról nem fog többet mondani.

 

Luka Doncic a felelős a Dallas vereségéért?

Doncic 32 pontig, valamin 11-11 lepattanóig és asszisztig jutott a döntő második mérkőzésén, az NBA-döntők történetében mindössze a negyedik játékos lett, aki harminc pont fölötti tripla duplát teljesített egy vesztes meccsen. LeBron James volt az egyik elődje, s benne van a pakliban, hogy Doncic ugyanúgy 4-0-s vereséggel zárja karrierje első nagydöntőjét, mint James, a Boston ugyanis még nem veszített idegenbeli meccset az idei rájátszásban, s most két dallasi találkozó következik.

Doncic a tripla dupla ellenére magára vállalta a felelősséget a második meccsen elszenvedett vereségért. – Az eladott labdáim és az elrontott büntetőim miatt veszítettük el a meccset – mondta a szlovén kiválóság.

A Dallas másik sztárja, a döntőben eddig sokkal haloványabb Kyrie Irving, valamint a csapat vezetőedzője, Jason Kidd azonban nem hagyta, hogy Doncic elvigye a balhét. – Nagyszerűen játszott, bármit is mond – szögezte le Kidd, aki szerint csapata jól védekezett, viszont a csapat által eladott labdákat a szakember is megemlítette a vereség egyik okaként.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.