Élő közvetítés
Svájc
ÉLŐ
Olaszország

Ő az a német futballista, aki majdnem megvakította Sallai Rolandot

Két olyan magyar futballista is van, akinek paprikás múltja van egy-egy német játékossal, és a ma esti Németország–Magyarország Európa-bajnoki csoportmeccsen könnyen újra szembekerülhetnek egymással. Sallai Roland kis híján a szeme világát veszítette el Jonathan Tah brutális belépője miatt, Botka Endre pedig az ellenfél cselgépével, Florian Wirtz-cel ment ölre korábban. Pikáns párharcokra van kilátás az előzmények fényében.

2024. 06. 19. 6:03
Soccer international friendly - Germany vs Greece
Jonathan Tah, ő az a német futballista, aki kis híján megvakította Sallai Rolandot. Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két éve, szeptemberben történt, hogy egy Bayer Leverkusen–Freiburg Bundesliga-meccs ötödik percében a hazaiak német védője, Jonathan Tah és harcolt a labdáért. Tah csúnyán fejbe rúgta a magyar támadót, akit hordágyon kellett levinni a pályáról, a Leverkusen játékosa pedig megúszta sárga lappal a brutális szabálytalanságot.

Sallai Rolandot hordágyon kellett levinni Jonathan Tah belépője után. Fotó: Uwe Kraft/AFP

Sallai súlyos sérülést szenvedett, arccsonttörése lett, azonnal meg kellett műteni, és kis híján megvakult a bal szemére. Mindössze két centin múlt a dolog, ha ennyivel arrébb találja el őt Tah, visszafordíthatatlan következményei lehettek volna az akciónak.

Tah csak egy sms-t küldött Sallainak

– A szemürege sérült meg, több helyen is eltört a csontja – nyilatkozta az eset után Sallai Roland édesapja a Mandinernek. – Cseppnyi túlzás nincs abban, ha azt mondom: a fiam szeme világa csupán egy-két milliméteren múlt! Miután megtörtént ez a brutális belépő, hajnal 1 óráig nem is tudtam vele beszélni, képzelheti mit éltem át, senkinek nem kívánom azt az érzést. Közvetlenül a meccs után Tah küldött egy sms-t, amelyben elnézést kért, ennyi. De a több mint háromórás műtét után biztos, hogy jólesett volna Rolinak, ha Tah küld neki egy-két bátorító szót.

A most 28 éves német középhátvéd idén megnyerte a Bundesligát a Leverkusen alapembereként, és Julian Nagelsmann a német válogatottban kezdőként számol vele. Mivel Sallai pedig támadó, a németek elleni mai meccsen közvetlenül is összecsaphat Tah-val.

Wirtz vs. Botka, második felvonás?

Összejöhet Florian Wirtz és „visszavágója” is. Előbbi minden bizonnyal kezdő lesz a németeknél, hiszen a skótok elleni első meccsen gólt lőtt, és akár a Fradi védője is megkaphatja az esélyt a csapatból a Svájc elleni vereség után valószínűleg kikerülő helyén.

BOTKA Endre; WIRTZ, Florian
Botka Endre és Florian Wirtz egymásnak feszültek. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Wirtz és Botka tavaly márciusban a Fradi és a Leverkusen Európa-liga-nyolcaddöntőjének első, németországi meccsén estek egymásnak, amelyet a Bayer 2-0-ra megnyert.

– Abban a másodpercben, amikor nekem jött az a fiatalember, nem tudtam gondolkodni – magyarázta Botka a meccs után, amelyen szerinte Wirtz valószínűleg szándékosan provokálták ki nála a német a sárga lapot, mert így eltiltott lett a budapesti visszavágóra. A Leverkusen végül kettős győzelemmel jutott tovább, Wirtz pedig Tah-hoz hasonlóan német bajnok lett idén.

Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:
Németország–Magyarország, Stuttgart, szerda, 18.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.