Péntektől szól a Nemzeti Sportrádió

Pénteken reggel hat órakor szólal meg először a közmédia új rádiócsatornája, a Nemzeti Sportrádió, Csisztu Zsuzsa, Risztov Éva és Szécsi Zoltán műsorvezetésével.

Forrás: MTI2024. 06. 13. 18:14
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sport szerelmesei Budapest vételkörzetében az FM 105.9 frekvencián, országszerte és külföldön online és mobilalkalmazáson hallgathatják a rádiót a nap 24 órájában. A Nemzeti Sportrádió alkalmazás már letölthető valamennyi alkalmazásboltból iOS- és androidalapú mobilkészülékre.

A labdarúgó Európa-bajnokság nyitónapján induló, Közép-Európában is egyedülálló közszolgálati rádiós sportcsatorna által – az M4 Sport, a Nemzeti Sport, az Nso.hu mellett – bárhol és bármikor tájékozódhatnak az éteren keresztül is a magyar sportrajongók a legfontosabb sporteseményekről. 

A mérkőzésközvetítések mellett gazdag sportműsorkínálat várja az új rádiócsatorna hallgatóit. Az indulás napjától a Sportreggel című műsorral kezdhetik a napot hétfőtől vasárnapig 6-tól 10 óráig, amelyben Csisztu Zsuzsa olimpiai nyolcadik helyezett tornászbajnok, műsorvezető, jogász és sportszakember, Risztov Éva többszörösen kitüntetett olimpiai bajnok úszó, valamint Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó várja a hallgatókat. Az adásokban az előző nap sporttörténéseinek értékelése mellett az aktuális sporteseményekről és hétvégi szabadidős programokról is beszámolnak. A meghívott vendégek informatív és szórakoztató beszélgetésekkel várják a hallgatókat. A műsor része a 8.08-kor kezdődő Nemzeti Sportjegyzet blokk.

Naponta négy alkalommal, 6.30-kor, 8.13-kor, 12.40-kor és 17.20-kor hallgathatók meg a Nemzeti sportkrónika hírei, amelyben a legfrissebb sportesemények és összefoglalók hangoznak el. Hétköznap délelőtt 10 órától 12-ig a Visszajátszás című műsor jelentkezik, amelyben emblematikus mérkőzések, legendás közvetítések elevenednek meg, az egykori szereplők mai visszaemlékezéseivel, értékeléseivel aktualizálva, árnyalva. Délben a félórás Bajnokok című portrémagazinban kiváló magyar sportolók életútját és sikereik történetét ismerhetik meg. Hétköznap délután 15 és 18 óra között jelentkezik a Hazafutás című interaktív műsor, amelynek részeként 16 és 17 óra között a Nemzeti Sportkör rovatban sportújságírók ütköztetik véleményüket.

Esténként visszatér a sportrádiózás nagy hagyományú attrakciója, a Körkapcsolás. Hétfőtől vasárnapig 18 óra és 22.30 között, hétvégén 15 órától lehetnek részesei a különleges élő közvetítéseknek. A 22.30-kor kezdődő Sportvilág című műsor a Kossuth rádió kultikus műsorának formájában 30 perces sportösszefoglalót kínál minden nap.

Csisztu Zsuzsa, Risztov Éva és Szécsi Zoltán mellett több nagyszerű sportszakember csatlakozott a Nemzeti Sportrádió stábjához. Visszatér a mikrofon mögé Vass István Zoltán, aki ötven esztendőt dolgozott rádiósként, és hét nyári olimpiát közvetített a magyaroknak. Műsorvezetőként hallhatják a tapasztalt sportrádióst, Szegő Tibort is. A rádiócsatorna hangja az egyik legszebben beszélő magyar rádiós, a Kazinczy-díjas Novotny Zoltán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.