Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Real Madrid 150 millió eurós német sztárt tenne Bellingham helyére

Spanyol sajtóhírek szerint a Real Madrid futballcsapata már két megállapodást is kötött, amelyek abba az irányba mutatnak, hogy Florian Wirtz 2025 nyarán csatlakozik a királyi gárdához. A Bayer Leverkusen német sztárja 150 millió eurót is megérhet a Realnak, amely őt játszatná Jude Bellingham helyén, aki meg hátrébb húzódna a középpályán.

2024. 06. 09. 16:23
"Coming Home Event" for Bayer Leverkusen following DFB Cup final
Florian Wirtz idén Bundesligát nyert a Bayer Leverkusennel, jövőre a Real Madridban köthet ki. Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Florian Wirtz a német futball egyik legnagyobb tehetsége már évek óta, de például a 2022-es katari világbajnokságot sérülés miatt kihagyta, így a június 14-én kezdődő hazai Európa-bajnokság lesz az első nagy tornája a nemzeti csapattal. A 21 éves támadó középpályás az elmúlt idényben a Bundesliga-bajnok, Német Kupa-győztes és Európa-liga-ezüstérmes Bayer Leverkusen egyik legjobbja volt, 49 tétmeccsen 18 gólt és húsz gólpasszt termelt. Most pedig a Real Madrid vetett rá szemet – írja a Marca.

Soccer international friendly - Germany vs Greece
Florian Wirtz a német válogatott utolsó Eb-felkészülési meccsén Görögország ellen. Fotó: EPA

A spanyol lap információja szerint a királyi gárda már két megállapodást is kötött Wirtz megszerzése érdekében: az egyik azt garantálja, hogy a német távozik Leverkusenből idén nyáron, a másik pedig a 2025-ös madridi átigazolása személyes feltételeiről szól. Wirtz jelenlegi piaci értéke 130 millió euró, s a hírek szerint a Real Madrid akár 150 milliós ajánlatot is tehet érte.

 

Bellingham pozíciójában játszana?

Wirtz az elképzelések szerint elmúlt idénybeli pozíciójában játszana a támadószekcióban, az angol pedig hátrébb húzódna a középpályán. Erre azért is szükség lehet, mert ott hiány támad, ugye az Eb után visszavonul, 2025-ben pedig valószínűleg is távozhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.