Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Szoknyás férfiak lepték el Münchent, és ezt mondták a magyarokról + videó

Megérkeztek a skót szurkolók a németországi Európa-bajnokságra, és velük együtt a hangulat is megélénkült Münchenben, ahol ma a nyitómeccset rendezik. Miközben a házigazda németek továbbra sem mutatnak heves érzelmeket az Eb miatt, a skótok átadják magukat az érzésnek, büszkén viselik a szoknyát, söröznek, a magyar válogatottról pedig igen jó véleménnyel vannak.

2024. 06. 14. 4:47
UEFA EURO 2024 - Fans of Scotland
A skót válogatott szoknyás szurkolói bevették München városát a labdarúgó Európa-bajnokság nyitómeccse előtt, amelyet a házigazda Németország ellen játszanak. Fotó: MARTIN DIVISEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este kilenc órakor a francia Clément Turpin játékvezető sípszavára elkezdődik a 17. futball Eb, amelynek a nyitómeccse számunkra külön érdekes, hiszen a magyar válogatott két leendő ellenfele, a házigazda Németország és Skócia csap össze az A csoportban. München ut­cáit már ellepték a skót szoknyás vendégszurkolók, akik sörrel igyekeztek oltani a szomjukat. Már ha sikerült nekik, ugyanis a szurkolói zónában egy nappal a rajt előtt még alig volt nyitva valami, erről itt írtunk.

UEFA EURO 2024 - Fans of Scotland
Skót szurkolók és a nélkülözhetetlen kellékeik: a szoknya meg a sör. Fotó: EPA/MARTIN DIVISEK

A skót férfiak büszkén viselik Münchenben tradicionális öltözéküket, a szoknyát, ebben tűnnek fel a metrón is a város különböző pontjain. Jókedvüket egyelőre semmi sem ronthatja el, sörrel a kezükben róják az utcákat, és szívesen megállnak fotózkodni a helyiekkel, akiknek jól jön egy szelfi skót szoknyás férfiakkal.

Amikor elárultam, hogy Magyarországról érkeztünk, egyikük egyből átölelt, és felém nyújtotta a sörét. Rivalizálás egyelőre tehát nincs, csak barátság a magyarokkal. Igaz, a két válogatott csak a csoportkör utolsó fordulójában, június 23-án csap majd össze az A csoportban, a skótok most még a németek elleni nyitómeccsre hangolnak.

Skót szurkolók: Szoboszlai jó, a reményre pedig szükség van

Beszélgettünk Edinburgh-ből érkezett fiatalokkal, akik Szoboszlai Dominikot ismerik a magyar válogatottból, ami persze nem csoda, hiszen a skótok sztárja, Andy Robertson miatt ők is árgus szemekkel követik a Liverpool meccseit. Jó játékosnak tartják a magyar középpályást, de abban bíznak, hogy a skót válogatott megelőzheti Szoboszlaiékat, és behúzhatja a második helyet a csoportban. Ha nem, akkor legalább harmadikként jusson tovább.

Egy többet megélt, idősebb skót szurkoló ugyanakkor töredelmesen bevallotta, hogy ők már csak olyanok, hogy mindig bizakodnak, ami sokszor nincs összhangban a realitással. – De ha nincs remény, akkor semmi sincs – jegyezte meg.

Egyikük szerint a németek nulla ponttal zárják a csoportot, Magyarország meg hárommal, de belőle már a korsónként 6,5 eurós sör is beszélhetett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.