Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Százezer skót indult meg a magyarok elleni meccsre, a rendőrök is vonulnak

Skóciában arról cikkeznek, hogy Stuttgart megbénulhat a magyar–skót meccs miatt. A két ország válogatottja vasárnap 21 órakor csap össze a továbbjutásért a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjában, és százezer skót szurkoló indult meg a város felé. A magyar drukkerek is együtt vonulnak a stadionhoz, a rendőrök pedig már várják őket. Probléma lehet a szurkolói zónákban.

2024. 06. 23. 17:15
A skót szurkolók sokan vannak és jó hangulatban érkeznek a magyar válogatott elleni meccsre a stuttgarti stadionhoz. Egyikük arcán magyar festés látható. Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Skót invázió Stuttgartban, ami miatt megbénulhat a város – írja a Scottish Daily Express a ma délutáni cikkében. A lap szerint százezer skót szurkoló indult meg a város felé, noha a stadionban hivatalosan csak mintegy tízezer jegyet osztottak ki az ország drukkerei között. A magyar válogatott ellen történelmi sikert érhet el a skót válogatott , amely most juthat tovább először világversenyen a csoportkörből, feltéve, hogy legyőzi csapatát.

Készül a rendőrök csoportképe a magyar–skót meccs előtt (Fotó: Magyar Nemzet)

A Tartan Army, vagyis a skót válogatott hatalmas szurkolói csoportja az egész Eb alatt feltűnő jelenség Németországban. Aggasztó lehet azonban, hogy mi történik azzal a hatalmas skót tömeggel, amely kiszorul a stadionból a mérkőzés alatt. Stuttgart legnagyobb szurkolói zónájában ugyanis, amely a Schlossplatzon kapott helyet, este a skót–magyar meccsel párhuzamosan zajló Svájc–Németország találkozót közvetítik az óriáskivetítőn.

A skót szurkolókat külön helyre próbálják terelni, ahol nézhetik a magyarok elleni meccset, s ugyanígy tesznek a magyarokkal is, bár belőlük jóval kevesebb lehet, akinek nincs jegye, és nem jut be a stadionba.

Így is lehet: skót szoknya és magyar arcfestés

A magyar szurkolók fél hatkor kezdenek el együtt vonulni a stadion felé. Közben már az aréna környékén is kezdenek megjelenni a szurkolók mindkét oldalról. A rendőrség is készül, de egyelőre fékezett habzással: csoportképet készítettek a stuttgarti stadionnál, majd a járműveikhez meneteltek.

A hangulat egyébként tapasztalataink alapján barátságos a skót és a magyar tábor között. Jellemző a borítóképünk, amelyen egy skót szoknyát viselő felföldi szurkoló magyar zászlót festett az arcára. Remélhetőleg a barátság kitart a meccs után is. A továbbjutáshoz, vagy legalábbis a remény életben tartásához mindkét válogatottnak győznie kell.

Három órával a 21 órás kezdő sípszó előtt igencsak beborult az ég Stuttgartban, kicsit már szemerkélt is az eső, így nem lenne meglepetés, ha megeredne a meccsig vagy alatta.

Európa-bajnokság, A-csoport, 3. forduló:
Vasárnap: Skócia–Magyarország 21.00, Svájc–Németország 21.00
A csoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Svájc 4, 3. Skócia 1, 4. Magyarország 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.