Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Igaza volt a korábbi szövetségi kapitánynak Szoboszlaival kapcsolatban?

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya nagyrészt magányosan edzett szombaton, egy nappal a Skócia elleni sorsdöntő Eb-mérkőzés előtt. A hírek alapján a Liverpool középpályása állapota miatt nem kell aggódni, de közben eszünkbe juthatnak Várhidi Péter szavai, aki csütörtökön mondta el a véleményét Szoboszlainak az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményéről.

2024. 06. 22. 13:50
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya  Stuttgartban
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya Stuttgartban Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, szombaton nem futott ki a pályára a magyar válogatott többi tagjával a szombati edzésre, hanem a regenerációs sátorban kezdte a munkát, csak utólag csatlakozott a társakhoz. Az Origó a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) közeli forrásokra hivatkozva azt írta, a csapatkapitány nem sérült, de regenerációra volt szüksége.

Reméljük, hogy valóban nincs semmilyen problémája a középpályásnak a skótok elleni vasárnapi meccs (21.00) előtt. Mindenesetre Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya viszont a szerdán a németek ellen 2-0-ra elveszített mérkőzés után ezzel ellentétes véleményt fogalmazott meg:

– Attól tartok, túl sokat várunk tőle. Fontos játékos, nagy szükség van rá, de érzésem szerint nem teljesen egészséges. Dinamika, gyorsaság, bátor cselezés, sok kapura lövés jellemezte a játékát, ám ezekből szinte semmit sem láttam eddig tőle az Eb-n, és az összjátékban sem tudott megfelelő kapcsolatot teremteni a társakkal. Tudom, a selejtezőkön meccseket döntött el, egy Európa-bajnokság azonban egészen más szint – mondta akkor a Magyar Nemzetnek a 66 éves szakember.

Szoboszlai Dominik eddig a magyar válogatott mindkét csoportmeccsén végig a pályán volt, egy gólpassznál jár a tornán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.