Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Kiderült, mi nem stimmel Szoboszlai Dominikkel az Eb-n

Miután a magyar labdarúgó-válogatott a hosszabbítás tizedik percében szerzett góllal 1-0-s győzelmet aratott Skócia ellen vasárnap, amivel életben tartotta a továbbjutási esélyeit az Európa-bajnokság csoportköréből, Marco Rossi megerősíttette, amit addig csak gyanítani lehetett: Szoboszlai Dominik nem teljesen egészséges, sérülten játszik az Eb-n. A szövetségi kapitány szerint nincs magyar válogatott Szoboszlai nélkül.

2024. 06. 24. 4:45
20240623__MI_090
Szoboszlai Dominik sérülten játszik az Európa-bajnokságon. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb előtti utolsó felkészülési meccsen Izrael ellen úgy jött le a pályáról Szoboszlai, hogy bekötözték a combját. Utólag azt mondta, nincs gond, csak beállt a lába, de az Európa-bajnokságon már a Svájc és a Németország elleni meccseken is az érződött, mintha nem önmaga lenne a pályán. A megszokottnál kevesebbet futott, kevesebbet vállalkozott, nem játszotta be úgy a pályát széltében és hosszában, ahogy megszokhattuk tőle.

20240623__MI_088
a Skócia ellen győztes gólt szerző Csoboth Kevinnel. Fotó: Mirkó István

A németek elleni meccs után edzéseket hagyott ki, s bár a hivatalos kommunikáció szerint nem volt baja, csak regenerálódott, a skótok elleni meccsen még látványosabb volt, hogy nem tud teljes erőbedobással játszani. A mérkőzés után tartott sajtótájékoztatón szövetségi kapitány elismerte, hogy Szoboszlai gyakorlatilag sérülten játszik az Eb-n.

Marco Rossi: Szoboszlai nélkül nincs magyar válogatott

– Szoboszlai nem teljesen fitt, izomfájdalmai vannak, a németek és a skótok elleni meccsek között edzéseket hagyott ki, kezeléseket kapott – árulta el Rossi. – Játszani akart, és Szoboszlai Dominik nélkül nincs magyar válogatott. Ugyan a meccs végén terveztem, hogy lecserélem, mert úgy tűnt, hogy elfáradt, de mégsem hoztam le, mert minden helyzetben veszélyes lehet a jelenléte a pályán.

Később maga az érintett, Szoboszlai is megszólalt az állapotáról a mérkőzés helyszínén: – Voltam már jobb állapotban is, fáj még a lábam. Két napot regenerációval töltöttem, remélem a következő meccsre jól leszek – fogalmazott.

A magyar válogatott három ponttal a harmadik helyen zárt az Eb A csoportjában, és az, hogy lesz-e következő meccs, immáron a többi csoport eredményeitől függ. A nyolcaddöntőbe jutáshoz be kellene férni a négy legjobb csoportharmadik közé. Hogy sikerül-e, arra a következő napok eseményei adnak választ az Eb-n.

Szoboszlai a meccs után arról is nyilatkozott, mi történt Varga Barnabás drámai sérülésénél és mit mondott a győztes gólt szerző gyerekkori barátjának, Csoboth Kevinnek, ezekről itt írtunk.

Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:
Skócia–Magyarország 0-1 (0-0), Stuttgart, jv.: Tello (argentin). Gólszerző: Csoboth (90+10.)

Svájc–Németország 1-1 (1-0), Frankfurt, jv.: Orsato (olasz). Gólszerző: Ndoye (28.), illetve Füllkrug (90+2.)

A csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont, 2. Svájc 5, 3. Magyarország 3, 4. Skócia 1.

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.