Özönvíz, tömegverekedés és gólok – jó meccset hozott a török–georgiai találkozó az Eb-n + video

Törökország 3-1-re legyőzte Georgiát az Európa-bajnokság F csoportjának keddi nyitányán. A dortmundi mérkőzéstől előzetesen nem várt sokat a közvélemény, mégis élvezetes, jó találkozót láthattak a nézők.

2024. 06. 18. 19:59
MÜLDÜR, Mert
Török játékosok csapattársuk, Mert Müldür gólját ünneplik Georgia ellen. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viharos körülmények vezették fel a meccset: Dortmundra az előzetes ígéreteknek megfelelően özönvíz zúdult, a két csapat szurkolói pedig egymást verték a lelátón a kezdést megelőzően. A találkozó végül a nehézségek ellenére is időben elkezdődött.

 

Hiábavaló török mezőnyfölény

Eleinte a törökök domináltak, letámadásuk eredményeképpen a 11. percben kapufát talált a 20 méterről próbálkozó Kaan Ayhan. Amikor enyhülni látszottak a török rohamok, akkor szerezte meg a vezetést a Németországban élő törökök által nagy létszámban támogatott Törökország: egy rossz felszabadítási kísérlet után a 25. minutumban Mert Müldür lőtt nagy gólt 16 méterről, kapásból.

Két perccel később úgy tűnt, megduplázza előnyét Törökország, ám Kenan Yildiz közeli találatát végül les miatt érvénytelenítették. A 2-0 helyett hamarosan 1-1 lett, a 32. percben ugyanis Georges Mikautadze lőtt a kapuba. Történelmi találat volt, az első georgiai gól az Eb-történelemben. Ezzel egyúttal ki is alakult az első félidő 1-1-es végeredménye.

 

Szenzációs gól, majd egy üres kapus találat döntött

Az esős második játékrész elején a georgiaiak voltak veszélyesek, ám az 57. percben szabadrúgásból Hakan Calhanoglu kínálta meg egy lövéssel az ellenfél kapusát. Ezt a lehetőséget leszámítva ekkor elég tanácstalannak tűnt Törökország, ám a 65. percben mindez zárójelbe került, miután Arda Güler remek góljával újra vezettek a törökök! A találatot IDE kattintva megnézheti.

Ezek után Giorgi Kochorashvili eltalálta ugyan a felső lécet, de Georgia már nem tudott újra egalizálni. A hajrában a georgiai kapus, Giorgi Mamardasvili védett óriásit, amikor Yusuf Yazici fejelt kapura, az utolsó pillanatokban pedig Georgia mindent egy lapra feltéve támadott, ám a 90+7. percben Kerem Aktürkoglu is betalált még a kapuvédő előre futása miatt üresen maradt georgiai kapuba. A vége 3-1 lett, a törökök rajtoltak három ponttal az Eb-n.

A küzdelmes mérkőzés végén Kenan Yildiz (pirosban) és a törökök örülhettek Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A csoport másik mérkőzését kedd este rendezik, 21.00-tól Portugália és Csehország mérkőzik meg egymással. 

Labdarúgó Európa-bajnokság, F csoport, 1. forduló
Törökország–Georgia 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Müldür (25.), Güler (65.), Aktürkoglu (90+7), illetve Mikautadze (32.).

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.