Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Balhés szurkoló a telefonnal: fejbe vágta a sportolót + videó

Vasárnap a második szakasszal, még mindig Olaszországban folytatódott a Tour de France. A francia kerékpáros-körverseny mezőnye áthaladt az imolai autóverseny-pályán is, a szurkolókkal viszont már korábban gond akadt: egy fényképezni vágyó drukker fejbe vágta az EF Education–EasyPost egyik versenyzőjét. A Tour de France hivatalos X-fiókján kérte felelősségteljesebb magatartásra a drukkereket.

2024. 06. 30. 17:06
Rimini, 2024. június 29.
A 111. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny mezõnye az elsõ, Firenze és Rimini közötti 206 kilométeres szakasz teljesítése közben 2024. június 29-én. A Tour de France története során elõször rajtolt Olaszországból. szurkoló fejbe vágta
A szurkolók néha túl közel kerülnek a kerékpárosokhoz Fotó: MTI/EPA/Kim Ludbrook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tour de France idén először rajtolt Olaszországból, s még a vasárnapi második szakasz is Itáliában, Cesenatico és Bologna között várt a kerékpárosokra. A szombati nyitányhoz hasonlóan ez sem a sprinterek napja volt, hat kategorizált emelkedő is szerepelt az útvonalon. A hegyek mellett azonban más nehézség is várt a Tour de France mezőnyére.

Rimini, 2024. június 29.
Romain Bardet, a dsm-firmenich francia versenyzõje az összetettben elsõ helyen állók sárga trikó mezében a 111. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny elsõ, Firenze és Rimini közötti 206 kilométeres szakaszának eredményhirdetésén Riminiben 2024. június 29-én. A Tour de France története során elõször rajtolt Olaszországból.
szurkoló fejbe vágta
Romain Bardet csak egy napig viselte a sárga trikót, a Tour de France második szakaszán (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Még a szakasz elején jártak, amikor egy fotózni vágyó drukker fejbe vágta az EF Education–EasyPost egyik kerekesét. Szerencsére a versenyző tovább tudott menni gond nélkül, ellenben a néző elkezdte keresni a telefonját, amely az ütközésből kiesett a kezéből.

Tiszteljék a versenyzőket!

A Tour de France a hivatalos X-oldalán megosztotta a videót, s három nyelven hívta fel a szurkolók figyelmét, hogy tiszteljék a versenyzőket, és ne okozzanak balesetet.

Sajnos a szurkolók között rendre akad olyan, aki nem bír magával, három éve például tömegbukást okozott egy néző, aki a nagyszüleinek akart üzenni.

De már a szombati nyitónapon is akadt versenyző, aki pórul járt: Jan Hirt (Soudal Quick-Step) foga bánta az ütközést.

Pogacar támadott, Vingegaard jó formában

A szakasz hajrájában a Giro d’Italia idei győztese, Tadej Pogacar támadott, s csak a címvédő tartotta vele a lépést. Úgy tűnik, a dán klasszis a kétségek ellenére mégis jó formába lendült április súlyos bukása óta.

Az utolsó métereken két korábbi Grand Tour-győztes, Richard Carapaz és Remco Evenepoel utolérte Pogacarékat, ők négyen azonos idővel értek célba.

Pogacar ennek ellenére átvette a vezetést összetettben, az első szakasz győztese, Romain Bardet ugyanis csak huszonegy másodperccel később, a következő csoporttal ért célba, akárcsak Primoz Roglic.

A szombati nyitónap után vasárnap is francia szakaszgyőzelem született, a sikeres szökés után ünneplő Kévin Vauquelin az Arkéa–B&B Hotels csapat történetének első Tour de France-etapsikerét aratta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.