Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Az UEFA most a magyar válogatott ellenfelét cenzúrázta

A magyar válogatott Csoboth Kevin 100. percében szerzett góljával 1-0-ra nyert Skócia ellen az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában. Míg a magyar csapat a kétséges továbbjutás ellenére is ünneplésbe kezdett, a skótoknak nem maradt reményük, csak a keserűség és a játékvezető hibáztatása. Steve Clarke szerint egyértelműen tizenegyes járt volna Skócia javára Willi Orbán és Stuart Armstrong ütközésekor.

2024. 06. 24. 7:03
Marco Rossi Steve Clarke foci Eb 2024 Skócia Magyarország szövetségi kapitány
Steve Clarke dühös volt, de azért gratulált Marco Rossinak Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig néhány perc telt el a sokk után, amit Varga Barnabás súlyos sérülése és hosszú, pályán zajló ápolása okozott, amikor közel volt az újabb. Stuart Armstrong lépett ki, majd szorításában elesett a tizenhatoson belül. Az argentin játékvezető, Facundo Tello azonban továbbot intett, és a VAR-szobában sem gondolták úgy, hogy tizenegyes járt volna Skóciának. Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya egészen más véleményen van.

Stuart Armstrong Willi Orbán penalty foci Eb 2024 Skócia Magyarország tizenegyes
Stuart Armstrong és Willi Orbán együtt esett el, Skócia hiába szeretett volna büntetőt a magyar válogatott ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Választ akarok, hogy miért nem volt tizenegyes. Nem értem, hogy lehet, hogy a VAR megnézi és azt mondja, hogy nem jár büntető. Lennének rá szavaim, de szeretem a pénzemet – dühöngött a skótok szakvezetője.

Az UEFA ismét cenzúrázott

Persze, aki csak az UEFA oldalán olvassa a nyilatkozatokat, az ezzel a véleménnyel nem találkozik, az európai szövetség, ugyanúgy, mint a németek elleni meccs után szavait, most Clarke nyilatkozatát is cenzúrázta.

Ott csak arról olvashatunk a skót kapitánytól, hogy Csoboth Kevin gólja semmit sem számított. Már a skótoknak, nekünk annál inkább.

Nincs szükség arra, hogy valaki megkérdőjelezze a játékvezető ítéletét vagy éppen a bíróküldést.

– Argentínából jött. Miért nem európai a játékvezető? Nem értem, miért van itt, miért nem a hazájában vezet meccset – dohogott tovább Clarke.

A skótok továbbra sem jutottak tovább soha vb- vagy Eb-csoportkörből, és egymás után a második kontinensbajnokságról búcsúztak úgy, hogy a sorsdöntő meccsen argentin játékvezető fújta a sípot.

Szoboszlai csapattársa nem hozta szóba a büntetőt

A skótok csapatkapitánya, Andy Robertson a Liverpoolban a magyar válogatottban sérülten játszó csapattársa. Értelemszerűen teljesen más érzelmeket éltek meg a lefújás után, de Robertson nem hozta szóba a tizenegyesgyanús esetet a lefújás után, a pályán adott interjújában.

– Mindent beleadtunk. Tudtuk, hogy meg kell nyernünk ezt a meccset, mindkét csapatnak a győzelemre volt szüksége. Egy kontrából betaláltak, előtte nekünk is volt helyzetünk, bármelyik irányba eldőlhetett volna a meccs. Sok időbe telik, mire ezen túltesszük magunkat – mondta a csalódott Robertson.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.